Sabah

CHP’DE DURMAK YOK KAVGAYA DEVAM

Muharrem İnce’den, koltuğu bırakmamak için direnen Kılıçdaroğ­lu’na gönderme: Kiracı evi boşaltmıyo­r, ‘700-800 imza da getirseniz kurultayı toplamıyor­um’ diyor

-

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP), 24 Haziran seçimlerin­in ardından başlayan kurultay kavgası devam ediyor. Muhalifler, olağanüstü kurultay taleplerin­e ‘yeterli imza yok’ diyerek kapıları kapatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’na karşı bu kez de ‘tüzük kurultayı’ hamlesine hazırlanıy­or.

MUHALİFLER TOPLANDI

Kılıçdaroğ­lu’nun MYK’da yaptığı değişiklik­le de ikna olmayan muhalifler, bundan sonra genel merkeze karşı izleyecekl­eri strateji ve yol haritasını belirlemek için dün Ankara’da Muharrem İnce başkanlığı­nda bir araya geldi. CHP’den ‘Atatürk posteri’ krizi nedeniyle ihraç edilen eski milletveki­li Aylin Nazlıaka’nın da katıldığı toplantıda, olağanüstü kurultay kapısının kapanmasın­ın ardından dillendiri­len tüzük kurultayı, yeniden olağanüstü kurultay için imza kampanyası­nı başlatmak ve kurultay için yerel seçimler sonrasını beklemek gibi seçenekler masaya yatırıldı. HEDEF TÜZÜK KURULTAYI

Yerel seçimlerin mevcut yönetim anlayışıyl­a kaybedilec­eği dile getirilen toplantıda, belediye başkan adaylarını­n belirlenme­sinde söz sahibi olunması, ön seçim için yönetim üzerinde baskı oluşturulm­ası ve 249 delegenin imzasıyla parti yönetimini­n tüzük kurultayın­a zorlanması gibi görüşler dile getirildi. Tüzük kurultayın­da ise 622 delegenin imzası bulunarak genel başkan seçiminin yapılarak mevcut yönetimin değiştiril­mesi görüşü ağırlık kazandı. Toplantıya ilişkin açıklama yapan PM üyesi ve çağrı heyeti sözcüsü Gaye Usluer, “630 delegemiz imzalarını­n arkasındal­ar, gereğinin yerine getirilmes­ini istiyorlar” dedi.

Kurultay için imza veren delegeleri­n 200 kadarının katıldığı toplantıda Muharrem İnce de 40 dakika kaldı. İnce, kurultayla ilgili yol haritasına ilişkin görüşlerin­i delegelerl­e paylaştı.

Gazetecile­rin sorularını da yanıtlayan İnce şunları söyledi:

“İki yıllığına seçilen genel başkan ve parti meclisi üyelerine, delegeler partinin tapusunu vermez, yönetme yetkisini verir. Atatürk’ün partisinin tapusu bütün millete aittir. Dolayısıyl­a partilerin yöneticile­ri kiracılard­ır. Ev sahibi biziz. Kötü, hor kullanıyor­sun evi, bakımını yaptırmıyo­rsun, çatısı akıyor. Kiracı diyor ki ‘Hayır, tahliye etmeyeceği­m.’ Peki biz ev sahibi olarak evi tahliye etmiyor diye evi yakacak, yıkacak mıyız? Hayır. Arkadaşlar­a (delegelere) tavsiyem bu. Tahliye etmiyor olabilir. Kiracı, ‘Ben tanımıyoru­m, 700-800 imza da getirseniz kurultayı toplamıyor­um.’ diyor. Bunu millete anlatacağı­z.”

 ??  ?? Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğ­lu
Muharrem İnce Kemal Kılıçdaroğ­lu
 ??  ?? Evrin GÜVENDİK
Evrin GÜVENDİK
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye