Sabah

Terör örgütüne ‘kırmızı’ darbe

Terör örgütü PKK’nın yönetici kadrosuna bir darbe daha indirildi. Örgütün elebaşılar­ından Murat Karayılan’a yakınlığıy­la bilinen ve kırmızı listede aranan İbrahim Çoban öldürüldü

-

Tunceli Pülümür kırsalında eylem hazırlığın­daki PKK’lı teröristle­re karşı Tunceli Jandarma Komutanlığ­ı tarafından operasyon düzenlendi. Nokta tespiti yapılarak SİHA’larla gerçekleşt­irilen operasyond­a 10 terörist etkisiz hale getirildi. Öldürülen teröristle­rden birinin 25 yıldır terör örgütünün dağ kadrosunda yer alan ve sözde Dersim saha sorumlusu “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban olduğu belirlendi. Çoban, İçişleri Bakanlığı’nın teröristle­r listesinde 4 milyon lira ödüllü ‘kırmızı’ kategoride aranıyordu.

2 YILDA 17 SORUMLU ÖLDÜRÜLDÜ

Teröristin ölümüyle PKK Tunceli kırsalında tamamen çökme noktasına geldi. Çünkü ögütün elebaşılar­ından Murat Karayılan’a yakınlığı ile bilinen Çoban, son 2 yıl içinde Tunceli kırsalına gönderilen ve öldürülen 17. üst düzey sorumlu oldu. PKK’nın silahlı kolu HPG’nin Askeri Konsey üyesi İbrahim Çoban, Türkiye toprakları­ndaki PKK’lıların dağdaki yaşamların­ı konu alan “Bakur” (Kuzey) adlı belgeselde oynamıştı. Dağdaki katil teröristle­ri sempatik göstermeye çalışan ve başından sonuna kadar terör örgütü propaganda­sı içeren belgesel 2015’te İsveç’te gösterime sokulmak istendi. Ancak Türkiye’nin büyükelçil­ik nezdindeki girişimler­i sonucu film gösterime sokulmamış­tı.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, Tunceli’de 11 Ağustos’ta etkisiz hale getirilen teröristle­rden birinin PKK’nın sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu Roni-Munzur kod adlı Mahmut Laçin olduğunu açıkladı.

 ??  ?? Tunceli’de öldürülen 10 terörist arasında PKK’nın sözde Dersim saha sorumlusu “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban da (üstte ve yanda) yer alıyor. Örgütün sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu “Roni Munzur” kod adlı Mahmut Laçin de (üstte) 11 Ağustos’ta öldürüldü.
Tunceli’de öldürülen 10 terörist arasında PKK’nın sözde Dersim saha sorumlusu “Atakan Mahir” kod adlı İbrahim Çoban da (üstte ve yanda) yer alıyor. Örgütün sözde Erzurum Eyalet Sorumlusu “Roni Munzur” kod adlı Mahmut Laçin de (üstte) 11 Ağustos’ta öldürüldü.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye