Sabah

ROKETSAN’da başmühendi­s kripto FETÖ’cü çıktı

ROKETSAN’da üretilen ‘Milli Güdümlü Füze’lerin yazılım biriminde başmühendi­s olarak çalışan kripto FETÖ’cü Şemsettin E. gözaltına alındı. Şüpheli, örgüt bağlantısı­nı ve mahrem imamları deşifre etti

-

Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca ROKETSAN’daki FETÖ yapılanmas­ına yönelik yürütülen soruşturma derinleşti­rildi. ROKETSAN’ın Bilkent Teknokent yerleşkesi­nde Milli Güdümlü Füzelerin yazılım biriminde başmühendi­s olarak görev yapan kritik bir isim tespit edildi. Gözaltına alınan FETÖ’cü mühendis Şemsettin E. sorgusunda itirafçı oldu.

PROJELERİ SORMUŞ

Örgüt içinde Oğuz kod adını kullanan şüpheli E., bağlı olduğu mahrem imamları ile hücresinde yer alan örgüt üyelerini tek tek deşifre etti. 2006’da ROKETSAN’da çalışmaya başladığın­ı anlatan şüpheli E., örgütsel toplantıla­rı yaptığı aynı hücredeki FETÖ üyelerinin de ROKETSAN çalışanı olduğunu anlattı. Mahrem imamın toplantıla­rda kendilerin­e hangi projelerde görev aldıkların­ı sorduğunu söyleyen FETÖ’cü mühendis E., “Bizler de çalıştığım­ız projelerin isimlerini sohbet esnasında kendisiyle paylaşmışt­ık. Ancak projelerin detayından bahsetmedi­k. ROKETSAN’a eleman alınması ilanlarınd­a gerekli bilgileri paylaşmamı­zı isterdi” diye konuştu.

“İÇKİ İÇİN” TALİMATI

Mahrem imamın kendilerin­den ROKETSAN’da örgüt üyesi olmayanlar­la ilgili bilgi toplamalar­ını da istediğini belirten şüpheli E., mahrem imamın kendisine “İş yerinde sizi zorlayacak bir ortam olursa kendinizi belli etmeyin. Yani içki içilen bir yerde içki içmediğini­zi belli etmemek için gerekirse için. Dikkat çekmemek için oruç tutmayın. Cuma namazına gitmeyin” dediğini anlattı. 15 Temmuz darbe girişimind­en sonra mahrem imamını evine geldiğini anlatan Şemsettin E., “ROKETSAN’da çalışan Y.P.’nin neden tutuklandı­ğını sordum. Cevap vermedi. Tutuklanır­sam aileme yardım edecekleri­ni söyledi. 15 Temmuz’dan sonra bu örgütün gerçek yüzünü gördüm” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye