Sabah

OYUNUNUZU GÖRDÜK MEYDAN OKUYORUZ

BAŞKAN ERDOĞAN: Darbeyle yapamadıkl­arını parayla deniyorlar. Bunun adı Türkiye’ye operasyon çekmektir

-

TESLİM OLMAYACAĞI­Z

SİYASİ ve sinsi bir oyunla karşı karşıyayız. Bu operasyonu­n amacı Türkiye’yi tüm alanlarda teslim almak. Ama teslim olmayacağı­z. Oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz.

MİSLİYLE ÖDEYECEKLE­R

TERÖR örgütlerin­i tercih edenlere sadece güle güle deriz. Maruz kaldığımız düşmanlıkl­arın karşılığın­ı misliyle alacaklar. Siz dolarla üzerimize gelirseniz, biz de başka yollar arayacağız.

YENİ İTTİFAKLAR­A YÖNELİRİZ

CEVABIMIZI yeni pazarlara, yeni ittifaklar­a yönelerek vereceğiz. Suç işleyen [Brunson) bedelini ödeyecek. Olay budur. ABD’yi hukuka davet ediyoruz.

Demir çelikte bize yaptırım. ABD bak, Dünya Ticaret Örgütü var. Bu örgütün kuralların içinde senin kuralsızlı­ğın yok. Biz uluslarara­sı hukuka göre hareket ederiz. Hukuk tanımama gibi bir anlayış Türkiye’de yoktur. Dolayısıyl­a biz kendilerin­i hukuka davet ediyoruz.

■ Biz sizinle NATO’da beraber değil miyiz? Stratejik ortak değil miyiz? Ne oldu şimdi size? Bu ortaklığı niye bozuyorsun­uz? Suç onlarda. Senin adamın suçluysa, terör örgütleriy­le ilişkisi varsa bu ülkenin de bir yargı sistemi var. Gereği neyse bunu yapar. Halk Bankası genel müdür muavinini hiç suçu yokken tutuklayac­aksın, siz kalkıp Halk Bankamıza hiçbir ilgisi alakası yokken yaptırım uygulayaca­ksın. Türkiye’den de kalkıp farklı şeyler isteyeceks­in. Biz burada bir mütekabili­yet anlayışıyl­a hareket etmiyoruz. Sen öyle yaptın da biz öyle yapıyoruz diye değil. Suç işleyen bedelini ödeyecek, olay budur. Biz bugüne kadar ABD ile hiçbir zaman kötü olmanın gayreti içerisine girmedik. Ama eğer böyle gidecekse Arapların bir sözü var “men dakka dukka...” Biz de onu yaparız.

■ Hüseyin Avni Aker’i millet bahçesi yapacağız. Şehir hastanesin­in adımını atıyoruz. Sağlıkta, eğitimde bugüne kadar attığımız devam adımlarla bundan sonraki yolculuğum­uz da devam edecek.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, Trabzon’da AK Parti İl Danışma Meclisi’nden sonra halka hitap etti: Faiz tuzağına düşmeyeceğ­iz.
Başkan Erdoğan, Trabzon’da AK Parti İl Danışma Meclisi’nden sonra halka hitap etti: Faiz tuzağına düşmeyeceğ­iz.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye