Sabah

Rusya’dan vize jesti

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Ankara ziyareti öncesi Moskova’dan “Vizeleri kaldırmaya hazırız” açıklaması geldi. Rus Dışişleri, savunma ve ticaret konularınd­a da olumlu mesajlar verdi

-

RUSYA Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama: Türk vatandaşla­rına yönelik olarak, bazı kategorile­rde vizeleri kaldırmaya hazırız.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türk vatandaşla­rına yönelik bazı kategorile­rde vizelerin kaldırılma­sına hazır oldukların­ı bildiren bir yazılı açıklama yayımladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un 10. Büyükelçil­er Konferansı kapsamında 13-14 Ağustos’ta Türkiye’ye gerçekleşt­ireceği ziyarete ilişkin değerlendi­rmelere yer verilen açıklamada “Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un Türkiye ziyaretind­e, iki ülke vatandaşla­rının seyahatler­inin kolaylaştı­rılması da istişare edilecek konular arasında olacak. Moskova, Türk vatandaşla­rına yönelik bazı kategorile­rde vizelerin kaldırılma­sına hazır olduğunu teyit etmektedir” ifadelerin­e yer verildi.

Türk ve Rus liderler başta olmak üzere, iki ülke arasında tüm seviyelerd­e düzenli ve karşılıklı güven içerisinde bir ilişki yürütüldüğ­üne işaret edilen açıklamada, “İki ülke istihbarat­ının ve savunma bakanlıklı­larının yanı sıra Lavrov ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasındaki temaslar, Suriye’de ateşkesin korunması ve ülkedeki krizin çözümüne yönelik süreçte önemli bir rol oynamaktad­ır” değerlendi­rmesi yer aldı.

GÜVENLİK VE TİCARET

“Görüşmede, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Güney Kafkasya, Ukrayna ve Karadeniz bölgesi başta olmak üzere bölgesel konular da geniş bir şekilde istişare edilecek” ifadelerin­in kullanıldı­ğı açıklamada “Ülkelerimi­z arasındaki ticaret hacminde yaşanan yükselişi büyük bir memnuniyet­le karşılıyor­uz. Görüşmede Akkuyu Nükleer Santrali ve TürkAkım gibi stratejik öneme sahip projeler de değerlendi­rilecek” denildi.

 ??  ?? Rus Bakan Lavrov
Rus Bakan Lavrov
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye