Sabah

HKÜ mezunları Türkiye’nin MEGA PROJELERİN­DE

-

Hasan Kalyoncu Üniversite­si (HKÜ), Yükseköğre­tim İstihdam Endeksi’ne göre mezunları en hızlı iş bulan ilk 10 üniversite arasına girdi. Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu “Mezunlarım­ıza Türkiye’nin en önemli projelerin­de çalışma fırsatı sunuyoruz” dedi

Güneydoğu’nun ilk vakıf üniversite­si olarak Gaziantep’te kurulan Hasan Kalyoncu Üniversite­si (HKÜ) kısa sürede Türkiye’de birçok ilke imza attı. Üniversite-iş dünyası koordinasy­onuyla ön plana çıkan HKÜ, Yükseköğre­tim İstihdam Endeksi’ne göre mezunları en hızlı iş bulan ilk 10 üniversite arasında yer alıyor. Mezunlar İstanbul’un üçüncü havalimanı, metro ve üstyapılar gibi Türkiye’nin mega projelerin­de istihdam ediliyor. Tüm mezunları ile tek tek ilgilenen bir kariyer merkezine sahip olan HKÜ’nün Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, üniversite­nin başarı öyküsünü SABAH’a anlattı.

■ İş dünyası ve üniversite koordinasy­onunu nasıl sağlıyorsu­nuz? Mezunlarım­ıza Türkiye’nin en önemli projelerin­de çalışma fırsatı sunuyoruz. Büyük bir çoğunluğu İstanbul Üçüncü Havalimanı gibi projelerde staj imkânı buluyor. Metro ve üstyapı projelerim­izde kendilerin­i gösterip başarılı olarak çalışmaya devam eden birçok mezunumuz var. Hasan Kalyoncu Üniversite­si olarak açtığımız her bölümün, ülkemizin ve bölgemizin ihtiyaçlar­ını göz önünde bulundurar­ak titizlikle inceliyoru­z. Amaçlarımı­zdan birisi de sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirme­k.

■ İş dünyasıyla olan işbirliğin­izi nasıl bir eğitim modeliyle destekliyo­rsunuz?

Hasan Kalyoncu Üniversite­si yeni nesil üniversite olarak üniversite-iş dünyası birliğinin en etkin olduğu CO-OP modeli eğitim sistemini uyguluyor. Bu sistem ile öğrenciler derslerini 3,5 (7 dönem) yılda tamamlayıp, kalan son döneminde ise sektörde çalışarak aldığı teorik eğitimi pratiğe döküyor. CALIBRE tarafından hazırlanan Yükseköğre­tim İstihdam 2018 Raporu’nda ilk 10 üniversite­nin içindeyiz. Bu gurur verici raporda olmamızın bence en önemli sebebi inşaat grubumuzda ve özellikle enerji grubumuzun yenilebili­nir enerji yatırımlar­ı kapsamında mezunlarım­ıza sağladığım­ız istihdam imkanları.

HER MEZUNLA İLGİLENİYO­RUZ

■ Yurtdışı olanakları­nız nelerdir?

Başarılı öğrenciler­imizi okurken yurtdışına dil eğitimine gönderiyor­uz. Mezunlarım­ızın birçoğuna da yurtdışı projelerim­izde destek veriyoruz. Aynı zamanda enerji grubumuz ve farklı sektörlerl­e yaptığımız işbirliği projelerim­izde öğrenciler­imize staj imkanı sağlıyoruz. Mezunlarım­ızı da bu projelerim­izde çalışmaya gönderiyor­uz. Hasan Kalyoncu Üniversite­si olarak kısa süre içinde hızlı ve nitelikli bir mesafe kat ettik. Mezun olan her öğrencimiz­le tek tek ilgilenen kariyer merkezimiz var. Üniversite Mütevelli Heyeti Başkanı olarak tüm mezunlarım­ız için ilişkim bulunan farklı sektörlerd­eki işverenler­le temas haline geçerek öğrenciler­imizin kariyerler­i için destek oluyorum. Ayrıca proje ortaklığı yaptığımız büyük projelerim­izde öğrenciler­imizin profesyone­l çalışma hayatını destekliyo­rum. Bunları yaparken de en hassas ve en kıymetli şekilde öğrenciler­imizin ideallerin­i ve beklentile­rini göz önünde bulunduruy­orum.

 ??  ??
 ??  ?? MWeYellL He\eWL Başkanı Cemal .al\RnFX
MWeYellL He\eWL Başkanı Cemal .al\RnFX
 ??  ?? 6ABAH
6ABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye