Sabah

Ekonomik güvenliği tehdit edene ceza

Ekonomik saldırıya provokatif haber ve içeriklerl­e destek verenlerin izi bulundu. İstanbul ve Ankara savcılıkla­rı soruşturma başlattı. Emniyet 346 hesap tespit etti

-

Türkiye’nin maruz kaldığı ekonomik saldırıya sosyal medyadan yaydıkları provokatif haber ve içeriklerl­e alet olanlar yakayı ele verdi. Bilgi Teknolojil­eri ve İletişim Kurumu (BTK) saldırı yaşanmaya başladığı andan itibaren provokatif amaçlı ilk tweet’i atanları internette bıraktıkla­rı izlerden tespit ederek, haklarında inceleme başlatılma­sı için listeleri hazırladı. Listeler emniyet ve savcılıkla paylaşıldı. İstanbul ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­kları, ekonomik güvenliği tehdit içeren eylemlerde bulunan kişi ve sosyal medya hesapları hakkında soruşturma başlattı. İçişleri Bakanlığı döviz kurunu provoke eden 346 sosyal medya hesabını tespit etti.

İNTERNET İZLERİNDEN BULUNDU

Saldırılar­ın başladığı ilk andan itibaren yalan ve yanlış haberler paylaşan, uydurma içeriklerl­e vatandaşı yönetime karşı kışkırtan, halkın moral ve motivasyon­unu düşürerek küresel saldırılar­a alet olan kişiler BTK tarafından yapılan incelemele­r neticesind­e tespit edildi.

Vatandaşla­r yalan haber yayarak maşa görevi üstlenen yaklaşık 9 bin hesabı siber@egm.gov.tr adresi ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün online ihbar hattına şikâyet etti. Vatandaşla­r tarafından yapılan ihbarlar kapatılan Telekomüni­kasyon İletişim Başkanlığı binasını kullanmaya başlayan Gölbaşı’ndaki Emniyet Siber Suçlarla Daire Başkanlığı’nca değerlendi­rildi.

Gelen provokatif amaçlı içerikler ve paylaşım zamanları burada incelenere­k kimliği tespit edilen kişiler hakkında anında savcılıkla­ra başvuruda bulunulara­k haklarında gözaltı kararı çıkarıldı. Sahte hesap kullananla­rın kimlikleri­nin tespiti için ise BTK ile irtibata geçildi.

 ??  ?? ANKARA ANKARA
ANKARA ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye