Sabah

‘Dolarsız yaşarız ama onursuz asla’

ABD’nin Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaşa karşı millet, ellerindek­i dövizleri bozduruyor. Yurdun dört bir yanında herkes soluğu döviz bürolarınd­a ve bankalarda alıyor

-

İSTANBUL’DA bir grup esnaf ABD’ye tepki sloganları eşliğinde 300 bin doları TL’ye çevirdi. Ankara’da bir haftada bozdurulan döviz miktarı 1 milyon doları buldu.

ABD’nin ekonomik yaptırım kararı almasının ardından doların yükselmesi­ne tepkiler çığ gibi büyüyor. Yurdun 4 bir yanında STK’lar, iş adamları ve vatandaşla­r ellerindek­i dövizleri Türk Lirası’na çeviriyor.

■ Ankara: 15 Temmuz Platformu’na bağlı 90 STK, ANKESOB ve Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı üyeleri, döviz ve altın bozdurdu. ANKESOB Genel Başkan Vekili Hüseyin Ar “113 esnaf odası ve 100 bin esnafa çağrı yaptık. 1 milyon dolara yakın dövizn bozduruldu” dedi.

■ İstanbul: Fatih Sultanhama­m’da bir grup esnaf ise “Bu millet dolarsız yaşar ama onursuz yaşayamaz” ve “Dik dur eğilme bu esnaf seninle” sloganları attı. Grup yaklaşık 300 bin doları Türk Lirası’na çevirdi. Iraklı 100 öğrenci de Türk bayrakları­yla bir banka şubesine gidip 30 bin doları Türk Lirası’na çevirdi. İslam Dünyası STK’ları Birliği de (İDSB) bir bildiri yayımlayar­ak ABD menşeli elektronik ürünleri boykot kararına destek verdiğini açıkladı.

■ Balıkesir: Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, 1 milyon 160 bin doları Türk Lirası’na çevirdi. Balıkesir Valisi ve Balıkesir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Yazıcı, bu süreçte herkesin destek vermesi gerektiğin­i belirtti. AK Parti İl Başkanı Hasan Demiraslan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ziraat Bankasına giderek döviz bozdurdu.

■ Kayseri: Develi ilçesinde besicilik yapan Çağlar Aydın 10 bin TL’ye sattığı kurbanın parasını vergi dairesine giderek devlete bağışladı.

■ Nevşehir: Bahçelievl­er Hüseyin Yüncü Camiinde imamlık yapan

Baki Öncel, bir aylık maaşını bağışladı.

■ Hatay: Hatay Uluslarara­sı Nakliyecil­eri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Güler, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dolar bozdurdu.

■ Kahramanma­raş: Elektrikçi Ali Osman Uzak ile Yasemin Tekin’in düğününde damat konuklarda­n dolar yerine Türk Lirası takmaların­ı istedi.

■ Tokat: Döviz bürolarına gelen vatandaşla­rın yüzde 90’ı elinde bulunan dolarları ve altınları Türk

Lirası’na çevirdi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? HATAY
HATAY
 ??  ?? İSTANBUL
İSTANBUL
 ??  ?? ANKA5A
ANKA5A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye