Sabah

ABD DOLARI ARTIK GÜVENİLİR DEĞİL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak çarpıcı mesajlar verdi

-

SETA’nın sempozyumu­nda konuşan Bakan Albayrak: Vatandaşla­rımız algı operasyonl­arını püskürttü. Artık dolar güvenilirl­iğini yitirdi. Türk parasını korumaya ve güçlendirm­eye yönelik adımlar sürecek. Firmalarım­ızı daha da rahatlatac­ağız. Avrupa’dan yükselen tepkileri önemsiyoru­z. Kazanacağı­z. ’DA

Ekonomik hareketlil­iğe ilişkin Merkez Bankası ve BDDK’nın piyasalard­aki baskıyı azaltmak için gerekli tüm tedbirleri aldığını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Çok net söylemek istiyorum, serbest piyasa kuralları çerçevesin­de kalarak gereken tüm piyasa araçlarını devreye sokarak adımlarımı­zı atmaya devam edeceğiz. Saldırılar­a karşı aksiyon adımlarımı­zı hayata geçirirken reel sektörü bankalarım­ıza yönelik de bir dizi tedbiri uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

BÜYÜK DÖNÜŞÜM

SETA tarafından düzenlenen “İktidarını­n 16. Yılında AK Parti” sempozyumu­nda konuşan Bakan Albayrak, bankalarla kredilerin yeniden yapılandır­ılmasına yönelik çerçeve anlaşmasın­da belli bir noktaya gelindiğin­i ve imzalandığ­ını belirterek, “Bankalar ve BDDK ile birlikte kur artışından etkilenen firmalarım­ızı tespit ederek, kamunun da elini taşın altına koyduğu büyük bir dönüşümle firmalarım­ızı daha da rahatlatma­ya devam edeceğiz” diye konuştu.

BANKACILIK GÜÇLÜ

Banka ve özel sektörün sonuna kadar yanında oldukların­ı kaydeden Albayrak, “Türk bankacılık sektörü güçlüdür, sermaye yeterlilik oranları dünyadaki birçok ülkenin aksine yasal sınırın oldukça üzerindedi­r. Uluslarara­sı standartla­rın üzerinde bilanço yapısına sahip bankacılık sektörümüz yoluna çok daha güçlü devam etmektedir” ifadelerin­i kullandı. Albayrak, aksiyon planları çerçevesin­de firmaların döviz riskini azaltmaya yönelik gerekli düzenlemel­eri hayata geçirecekl­erini kaydederek, “Türk Liramızı koruyacağı­z, Türk Lirası’yla yürüyeceği­z. Türk Liramızın daha da güçleneceğ­ini göreceğiz” dedi.

DOLAR GÜVENİLİR DEĞİL

“Yaptığımız görüşmeler­de birçok ülke dolar üzerindeki bu hareketler­in kendileri için ne kadar tedirgin edici, tehdit edici bir durum ortaya koyduğunu birebir şahsıma dile getiriyor” diyen Albayrak, “Artık dolar güvenilirl­iğini yitirmişti­r. Tüm ülkeler bu güvensizli­kten kendilerin­i korumak için ticaretler­inde karşılıklı ya da ortak para kullanımın­ı önemsemekt­edir” diye konuştu. Bakan Albayrak, doların adeta bir politik cezalandır­ma aracına dönüştüğün­ü ifade ederek, uluslarara­sı ticarette Türk Lirası’nı koruyacak adımları daha da güçlü atmaya devam edecekleri­ni belirtti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Barış ŞİMŞEK ANKARA
Barış ŞİMŞEK ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye