Sabah

Kemal Bey meseleyi çözmüş

-

Kılıçdaroğ­lu’nun terör sorununa bulduğu müthiş bir çözüm vardı: Mecliste grubu bulunan siyasi partilerde­n bir komisyon kurulacakt­ı!

Yani HDP de dahil olmak üzere...

Bu komisyon kurulduğu zaman terör şıpın iyi bitecekti.

Bu, ileriye yönelik bir çözüm önerisiydi. Buna karşılık Meral Hanım çok daha kesin ve “diªli geçmiş” konuşuyor, sorana “ben terörü çözdüm bile oğlum” diyordu.

Bu pırıl pırıl siyaset dehaları iktidara gelemedikl­eri için terör maalesef sürüyor.

Kılıçdaroğ­lu şimdi “dolar krizini” de çözmüş. Yok, bu sefer komisyon yok. “Komisyonsu­z çözüm mü olurmuş” demeyiniz, çözmüş: “'evlette liyakat esas alınmalıym­ış”...

Yani falanca genel müdürlüğe Ali Bey yerine Veli Bey atansa, dolar düşecek.

“Kamu ihale yasası” değiştiril­se, biraz da CHP’li müteahhitl­ere ihale verilse mesela... Dolar zınk diye aşağı.

“Hukukun üstünlüğü” sağlanmalı­ymış.

Dolar, Enis Berberoğlu hapiste tutulduğu için yükseliyor. Trump, papazı değil, Enis’i kurtarmaya çalışırmış. Bir de Fetöcüler’i salıversek dolar başaşağı.

“İsrafa” da son verilecek. Memur kafası her zaman yaptığı gibi makam arabaların­a, uçaklara takılıyor.

Herkes emekli Rıfkı Bey gibi Ankara’dan İstanbul’a Varan’la, Kamil Koç’la ya da Pamukkale’yle gitse... Yurt dışına da hiç gitmese. Bunlar bir zamanlar “ne işi var yabancı ülkelerde dışişleri bakanımızı­n” diye de sorarlardı...

“hretimi önceleyen bir planlama politikası­na geçilmeli” diyor.

Mesela, Orta Anadolu’da, Çin’den mal getirtip paketleyip paketleyip Azerbaycan’a gönderecek bir “ambalaM sanayii kenti” kurulsa... Kemalingra­d! Yurt dışından doktoralı sayımız 517 ama zarar yok, burada yurt dışından doktoralı 25 bin gencimiz çalışsa... Aradaki farkı kapatmak için bunları ithal yoluna gitsek gene döviz harcanacak ama... Şimdi de zurnanın zırt dediği yere geldik: Kemal Bey, doların düşmesi için “dış politikamı­zın 180 derece değişmesin­i” şart koşuyor!

Yani Kuzey Suriye’de bir Kürt devleti kurulmasın­a ve bunun daha sonra bizden toprak istemesine izin verilecek, Rusya’dan silah milah alınmayaca­k, bunun yerine IMF’den borç alınacak.

İsteyen ciddiye alır.

★★★

Muhalefet kendini kurufasuly­e gibi nimetten saydırmak için “liderler zirvesi” de istiyor.

Bu arada Temel Karamollao­ğlu da istemiş.

Başkanlık seçiminde yüzde 1 oy bile toplayamam­ış adam “beni de liderden sayın, beni de” diye çırpınıyor. İsteyen kulak verir.

Oldu olacak Perinçek’e de fikrini sorun, onun da iddiasına göre “Vatan Partisi dönemi” başlamış!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye