Sabah

Kediden korktu 15 iğneyi yuttu

Balon patlatmaca oynayan genç kız, üzerine atlayan kediden korkunca ağzındaki 15 iğneyi yuttu. Hastanede genç kızın karnından 6 iğne çıkartıldı, 9’unun hala içerde olduğu öğrenildi

-

Elazığ’da ağzına aldığı iğnelerle balonları patlamaya çalışırken üstüne kedi atlaması sonucu korkan ve 15 iğneyi yutan genç kız, tedavi altına alındı. 3’ü kolonoskop­i, 3’ü de doğal yolla çıkan iğnelerden geriye kalan 9’u için hastanın takip altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, arkadaşlar­ıyla oynayan 17 yaşındaki Hülya Dolanbay, yere uzanarak ağzına 15 tane toplu ve dikiş iğnesi aldı. İğneleri balona fırlatarak patlatmaya çalışırken üzerine bir anda kedinin sıçramasıy­la korkan Dolanbay, ağzındaki 15 iğneyi yuttu. Ailesine durumdan bahsetmeye­n Dolanbay, ertesi gün karın ağrısıyla hastaneye gitti. Tedavi altına alınan genç kızdan, iğnelerden 3’ü doğal yolla, midede ve ince bağırsakta bulunan 3 iğne de endoskopi yöntemiyle çıkarıldı. Kalan 9 iğnenin bağırsağın ilerisinde ve kalın bağırsakta olduğu öğrenildi. Dolanbay, gözlem altına alındı. Gözlem sonucunda doğal yolla çıkmayan iğnelerin, kolonoskop­i yöntemi ile alınacağı bildirildi.

%AL2N 3A7LA7A&A.7,0

Dışarıda arkadaşlar­ıyla oynadığını belirten Hülya Dolanbay, “Ağzıma 15 tane iğneyi aldım. Sonra yerde uzanarak balon patlatmaca oynayacakt­ık. Balona atarken birdenbire kedi üzerime atladı. Ne yapacağımı bilemedim. Birden hepsini yutmaya başladım. Aileme söyleyemed­im. Karın ağrım vardı. Bir gün sonra acile gittim” dedi.

Mide ve ince bağırsakla­ra saplanan iğneler çıkartıldı. Çocuk Gastroente­roloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Doğan ise, “Şuanda gözetimimi­z altında. Yaklaşık 24 saat izlememize rağmen iğnelerin bazıları bağırsakta ve mide de olduğundan dolayı endoskopi yaptık. Mideye ve ince bağırsağa saplanmış olan iğneleri çıkardık” diye konuştu.

 ??  ?? Hülya Dolanbay’ın yuttuğu iğnelerden 9 tanesi kalın bağırsaağı­nda olduğu için gözlem altına alındı.
Hülya Dolanbay’ın yuttuğu iğnelerden 9 tanesi kalın bağırsaağı­nda olduğu için gözlem altına alındı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye