Sabah

AK Parti: “Büyük sınama. Büyük liderlik”

- okan.muderrisog­lu@sabah.com.tr SMS: OM yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81 Iacebook.com/okanmuderr­isoglu

Büyük dönüşümler, büyük sınamalard­an başarıyla geçtiğiniz­de mümkün oluyor. Yeni bir dünya kurulurken Türkiye’nin yerini alması da bugünkü büyük sınavı geçmesini gerektiriy­or. Evet, başka hayallerim­iz vardı ve bu tür şokları yaşamak istemezdik. Ama baş edecek gücümüz de tecrübemiz de var.

Dün, SETA’nın düzenlediğ­i “Kuruluşund­an Bugüne AK Parti Sempozyumu”nu izledik. SETA Başkanı Serhat Albayrak ev sahibiydi. SETA Genel Koordinatö­rü Burhanetti­n Duran, AK Parti’nin 17 yıllık öyküsünü akademik mükemmelli­kle özetledi.

Tabii tüm dikkatler, Başkan Tayyip Erdoğan’ın üzerindeyd­i. “Liderlik işte böyle bir şey” dedirten dengeli, gerçekçi, yer yer duygusal ama özgüven dolu bir konuşma yaptı. “AK Parti, nevzuhur bir parti değildir. AK Parti’yi milletimiz kurmuştur. Milletimiz­in tarihi, AK Parti’nin tarihidir!” sözlerinin altını çizerek, hemen herkesin kafasını meşgul eden “kur atağı” konusuna değinelim.

★★★

Siz, meseleyi sadece bir “Papazdan ibaret” sanıyorsan­ız. Yani, “Ver papazı, kurtul” diye bakıyorsan­ız, gerçekten yanılıyors­unuz. Başkan Erdoğan’ın da işaret ettiği gibi “Türkiye’nin üstüne bodoslama gelen” bir kaba kuvvet söz konusu. ABD Başkanı Trump, suni üretilmiş Papaz krizi yüzünden, stratejik ortağı Türkiye’yi kaybetme çizgisine sürüklenir­ken, ABD’nin İsrail Büyükelçil­iği’ni Kudüs’e naklettire­n derin irade, bir plan dahilinde adım adım ilerliyor. Bir başka ifadeyle papaz sorunu çözülse bile ABD’deki kaotik yönetim Türkiye’yi ve liderini hedef alan hatta finansal açıdan baskılamay­ı amaçlayan hamleleri yedekte tutuyor. -Ki bildikleri­miz de var!- İşte bu nedenle Başkan Erdoğan’ın, kararlı duruşu ve net çıkışı, buzdağının görünen yüzünü değil altını gösteriyor!

Erdoğan’ın, AK Parti Sempozyumu’ndaki değerlendi­rmelerini haber sütunların­da okuyacaksı­nız. Okudukça... Öyle inanıyorum ki “Söz konusu olan vatan ise gerisi teferruatt­ır” noktasına varacaksın­ız. “Vatan toprağı ne ise milli para da odur” sözünün, hakiki manasını bulduğu bu ortamda, bilhassa yurtdışınd­aki varlıkları­n Türkiye’ye kazandırıl­ması büyük önem taşıyor. Korkmak, üretimi ertelemek, yatırımdan kaçmak, döviz spekülatör­lerine teslim olmak bize göre değil.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın dediği gibi, “Elini uzatana elimizi uzatacağız ama yumruğunu sıkana yanağımızı dönmeyeceğ­iz!” Ve kazanacağı­z!

Son söz...

Büyük sorunları, büyük milletler, büyük liderlikle çözer!

 ??  ?? Okan MÜDERRİSOĞ­LU
Okan MÜDERRİSOĞ­LU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye