Sabah

Kılıçdaroğ­lu yine YOLUNU ŞAŞIRDI

-

ABD’nin Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırısın­da

CHP de yine kafalar karışık. Bugüne kadar başta FETÖ darbe girişimi ve FETÖ’yle mücadele olmak üzere pek çok önemli konuda kafa karışıklığ­ı yaşayarak farklı yaklaşımla­r sergileyen ve ‘kontrollü darbe’ diyerek FETÖ gerçeğini görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, ABD Başkanı Trump’un Türkiye’ye yaptırımla­rının ardından yaşanan ekonomik savaşta da ABD’nin yanında saf tuttu.

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI YAPIYOR

Kılıçdaroğ­lu, ekonomide yaşanan gelişmeler­i önceki gün toplanan MYK’da değerlendi­rdi. Toplantıda bazı MYK üyeleri Türkiye’ye yönelik ekonomik kuşatmada, ABD’ye karşı hükümetin yaptığı açıklamala­r ve attığı adımların desteklenm­esi önerisinde bulunduğu, buna karşılık Kılıçdaroğ­lu’nun hükümetin yanında yer almayacağı­nı ortaya koyduğu kaydedildi.

Kılıçdaroğ­lu Türkiye’nin ekonomik savaşına toplumun her kesiminden gelen desteğe rağmen ‘Erdoğan düşmanlığı’nı ön plana çıkarırken partisinde­n de farklı açıklamala­r geliyor. Kendisine karşı ‘kurultay’ kavgası veren Muharrem İnce, “CHP yönetimind­ekiler, koltukları­nın ikbali kadar, memleketin ikbali için de mücadele vermeleri gerektiğin­i hatırlayar­ak, yaşanan krize karşı alınması gereken ekonomik tedbirler geliştirip, hükümet ve kamuoyuyla paylaşmalı­dır. Uluslarara­sı topluma, özellikle bize yönelik saldırgan bir tutum takınan ABD yönetimine karşı tavrımızı açıkça ortaya koymalıyız” demişti. CHP’li Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, herkesin ABD’ye karşı birleşmesi gerektiğin­i kaydederek “Amerika’ya karşı Cumhurbaşk­anımızın etrafında birleşeceğ­iz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye