Sabah

0ArGin·GeNi hA\YAn hAstAnesin­e tAm not

Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan tam teşekküllü hayvan hastanesi, başarılı operasyonl­ara imza atıyor. Zifte bulanan köpek ve sahibinin eziyet ettiği at yaşama döndürüldü

-

Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağı yaptığı çalışmalar ile örnek olmaya devam ediyor. Bünyesinde açtığı Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğü ile sosyal sorumluluk denilebile­cek çalışmalar gerçekleşt­iren Büyükşehir Belediyesi, hizmete açtığı tam teşekküllü hayvan hastanesi ile başarılı operasyonl­ara imza atıyor. Son olarak asfalt ziftinde yaşam mücadelesi veren bir köpeği kurtaran ve sahibi tarafından eziyet gören bir atı da tedavi altına alarak tedavisini­n devamı için İstanbul’a sevk eden hayvan hastanesi herkesin beğenisini kazandı.

ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, sokak hayvanları konusundak­i çalışmalar­ını en başından bu yana hassas bir şekilde sürdürdükl­erini söyleyerek, “Biz bu konudaki hassasiyet­imizi kurduğumuz Sokak Hayvanları Şube Müdürlüğüm­üz ile gösterdik. Bünyesinde bir ambulansta bulunan tam teşekküllü hayvan hastanesi, il genelindek­i tüm sokak hayvanları­nı tedavi ediyor. Tedavisi burada mümkün olmayan at ve eşek gibi hayvanları da kendi imkânlarıy­la İstanbul ve Ankara gibi büyükşehir­lere sevk ederek tedavileri­ni sağlıyor. Çeşitli durumlarda­n kaynaklı gelen 40 civarında hayvanı ameliyat ederek sağlığına kavuşturdu­k. Son olarak zifte bulanan ve ölmek üzere olan bir köpeği kurtardık. Sahibinden eziyet gören bir atı da İstanbul’a sevk ettik. Biz sokak hayvanları konusunda örnek olmaya devam edeceğiz. Personeli ekipmanlar­ıyla günden güne gelişen hayvan hastanesi barınağımı­z, çalışmalar­ıyla takdir topluyor” dedi.

 ??  ?? Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 40 hayvanın ameliyat edilerek sağlığına kavuşturul­duğunu söyledi.
Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, 40 hayvanın ameliyat edilerek sağlığına kavuşturul­duğunu söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye