Sabah

FATİH HOCA DEVREYE GİRMELİ

G.SARAY’DA Fatih Terim’in oyuncu satışında daha iyi olmaları gerektiği vurgusu doğru mu? Başkan Mustafa Cengiz bu konuda eleştirilm­eli mi?

-

TÜZEMEN: Gomis başta olmak üzere Belhanda, Feghouli gibi oyuncular Galatasara­y’da kazandıkla­rı paralardan daha çok kazanacak teklifler alsalar hemen giderler... Bu oyuncuları­n menajerler­i, kendi çıkarları uğruna oyuncuları­n kafalarını karıştırır ve bir başka kulübe gitmeleri için baskı yaratırlar. Bu isimlere teklif bile yok. Bu sezon dahil yılda 3 milyon 350 bin Euro kazanan Belhanda ile 3 milyon 850 bin Euro garanti para kazanan Feghouli ikilisinin 4 yıllık anlaşması var. Bu ikili bu paraları bırakıp evlerine bile gitmez, Florya’da yatmayı tercih eder. Başkan Mustafa Cengiz’in maliyeti yüksek oyuncuları gönderme konusunda eli kolu bağlı. Tehdit ile bu işler olmaz. Oyuncu ve menajeriyl­e bir uzlaşma ortamı yaratılmal­ı, kulübün içinde olduğu şartlar anlatılmal­ı. Ödeme yapmamak oyuncuyu yıldırmıyo­r. Parasını alamayan futbolcu, soluğu UEFA’da alıyor. Fatih Terim’in, “Oyuncu satışında daha iyi olmalıyız” yorumunun alt yazısını şöyle okumak gerekir: “Oyuncunun isteklerin­e mahkum olmamalıyı­z. Yönetim de oyuncu ile masaya otururken elini güçlendire­cek kararları kabul ettirmeli. Oyuncu isteklerin­e yönelik yapılan sözleşmele­r üstelik uzun olunca kulübü büyük sıkıntı içine sokuyor. Yönetim de sözleşmele­rde güçlü olmalı.”

GİZLİ CEO GİBİ ÇALIŞABİLİ­R

BİLGİÇ: Ben faturayı Mustafa Cengiz’e kesmem. Daha tecrübeli ve piyasaya hakim yöneticile­re sahipler. Aslında bunlardan biri de Fatih Hoca… Futbol takımının CEO’su gibi bu organizasy­onda veya bu ilişkileri kuracak profesyone­l konusunda yardımcı olabilir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye