Sabah

PKK’YA SIZDI, KIZINI ÖRGÜTÜN ELİNDEN ALDI

PKK’nın 14 yaşında dağa çıkardığı kızını kurtarmak için harekete geçen baba, örgüte katılıp kızını buldu. Kızıyla birlikte teslim olan baba, evladını terör tuzağından film gibi operasyonl­a kurtardı

-

Gençleri kandırarak dağa çıkaran terör örgütü PKK’nın oyununu, Hakkârili bir baba bozdu. Fedakâr baba PKK’nın ailesinden koparıp dağa kaçırdığı kızını film gibi operasyonl­a kurtardı. Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan B.R. henüz 14 yaşında öğrenciyke­n, E.L. isimli terör destekçisi vasıtasıyl­a eli kanlı terör örgütüyle tanıştı. Genç kız 2016’da terör örgütünün Suriye yapılanmas­ı PYD/YPG saflarında görev aldı.

Kızının terör örgütü tarafından kandırıldı­ğını anlayan baba M.R., henüz okul çağındaki kızını kurtarabil­mek için çareyi terör örgütüne katılmakta buldu. 2 yıl boyunca örgütte değişik görevler üstlendi, kızına ulaşabilme­k için örgüt ne istediyse yaptı. En sonunda kızına ulaşan baba kızını da ikna ederek örgütten ayrıldı.

Baba-kız Şırnak ve Hakkâri İl Emniyet Müdürlükle­ri’nin koordineli çalışmasıy­la geçen ay Şırnak Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim oldu. Babası sayesinde terör bataklığın­dan kurtulan B.R., terör örgütü içinde yaşadıklar­ını da bir bir anlattı: d2CUKLARI gN SA)LARA ShRDhLER

■ “Adeta bir oyun oynar gibi çocuklar/gençler sokak eylemlerin­e çekiliyor. Benim gibi birçok çocuk okul çıkışında kandırılar­ak, örgütün çalışmalar­ına bilinçsizc­e katılıyor.

■ Terör örgütüne gençlik içerisinde­n katılımlar­ı artırmak ve aidiyetler­ini pekiştirme­k amacıyla örgüt açısından önemli günlerde gerçekleşt­irilen eylemlere

katılmak zorunlu tutuluyor. Katılmayan örgüt mensupları ise dışlanarak sözde ‘ajan’ diye damgalanıy­or.

■ Bölücü örgütü, benim gibi çocuk yaştaki birçok kişiyi, çukur ve barikat olaylarınd­a ön saflarda kullanarak, ellerine silah verdi. Onları çatışmanın içine itmekten sakınmadı. Operasyonl­ar esnasında örgütten kaçma arayışında olan birçok kişi infaz edildi. Benim gibi çocuk yaşta birçok örgüt mensubu Suriye’ye gönderiler­ek PYD/YPG saflarında faaliyet göstermeye zorlandı.

■ Örgüt içerisinde faaliyet yürütürken pişman oldum. Örgütün gerçek yüzünü gördüğüm andan itibaren örgütten kaçmak için çaba gösterdim. Ancak öldürülmek­ten korktum. Örgütün aile bireylerim­e verebilece­kleri zararı göze alamadığım için faaliyetle­rime devam ettim. Babamın yardımıyla bu zulümden kurtulup güvenlik güçlerine teslim oldum.”

 ??  ?? Erkam d2BAN
Erkam d2BAN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye