Sabah

Amerikanca’yı da bırakacak mısınız?

-

Rock, Batı’da alt sınıfların müziğidir. Tıpkı Amerikan zencilerin­in müziği “rAS” gibi. Ezilen ve sömürülen zencilerin o hüzün dolu, kahır dolu “BluEs” tarzı, yerini artık şehirli ve saldırgan zenci gençlerin küfürler ve tehditler içeren bu yeni türüne bırakmıştı­r.

Rock, bizde az çok İngilizce çakan, okumuş, “BEyAz” tabir edilen üst sınıfın müziği. Onların da genç kesiminin tabii.

Kalp vuruşu ritmine dayalı, basit bir müzik türüdür.

Rock aynı zamanda

da yakından bağlantılı­dır.

Türkiye’de bir sosyal gerçeğin ifadesi değil, yalnızca özentidir. Tabanı yoktur.

Sağcı kabul edilen Barış Manço da, solcu kabul edilen Cem Karaca da bu modaya uymuşlardı.

örneklerin­den Bu özentinin ★★★ biri, en “AnADolu güzel roCk”... rock? Ne Anadolu’da demek oğlum böyle Anadolu bir böyle müzik Hani bir mi şu, müzik üretiliyor? Cem mi Yılmaz’ın talep Anadolu ediyor? o muhteşem “tArım ürünlErI makara IçErEn, sarmasıyla, lIBIDo tAnımAyAn vE EskIlErDEn örnEk vErEn” saçma müzik...

Buğday buğday, başak başak, ılgıt ılgıt, yağmur gibidir... Ana baba, bacı kardaş, epil epil, toprak gibidir... Dadaloğlu der ki...

Hayatında buğday tarlası mı gördün a teres?

İmdi... Anadolu rock, destek bekliyormu­ş...

Anatolian Rock Revival

Project... Böyle bir proje varmış...

What the fuck?

SXSW 2019 diye bir site mi ne varmış, orada sunum yapılıyorm­uş. Pek bir şey anlamadım ama galiba orada “HIkAyEnI” anlatıyorm­uşsun, oylama yapılıyorm­uş. Sonra ne oluyor bilmiyorum, haberi yazan çocuk da pek içinden çıkamamış. (Evladım, Tanpınar, Kafka, Zweig gibi “AnlADığını­z” konulara dönsenize... Bütün kültür-sanat sayfaları bu üç yazarla yürümüyor mu? Bir de Oğuz Atay.) Oğlum hani Amerikan emperyaliz­mine karşı çıkıyordun­uz? Anatolian Rock Revival ne ayaktır? Ne hikayeniz var sizin orada anlatacak? Dağ, ova, delta, alüvyon, buğday, nohut, bulgur, emmioğlu, hala kızı, Dadaloğlu, Karacaoğla­n... Peki, hiç “CHAt” yapmayacak mısınız artık? “MAIl” atmayacak mısınız?

O sitede beğendiğin­iz hikayeleri “lIkE”lamayacak mısınız? Bütün bunlar da Starbucks’da kahve içerken, ha? Hay bin kunduz! Amerikan mallarına ağır vergiler kondu, zam geldi, artık almayacaks­ınız da “AmErIkAlıl­ığı” ne zaman bırakacaks­ınız?

 ??  ?? EQJLQ $5',Ç
“uyuşturuCu kullAnımıy­lA”
EQJLQ $5',Ç “uyuşturuCu kullAnımıy­lA”
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye