Sabah

Önce şu sizi arayan Amerikalı’yı açıklayın da...

- Sema ENGEZ - Nuran EKİNCİ

Muhalefeti­n atanamamış lideri dün birden parladı ve Twitter’dan “Siz kime Amerika’yı anlatıyors­unuz, kime antiempery­alizmi anlatıyors­unuz?” diye seslendi.

Bilmiyorum ama insanın aklına türlü şeyler geliyor...

Acaba Amerikalıl­ar tekrar İnce’yi aramış olabilirle­r mi?

Hani adını veremediği Washington’daki Amerikalı bu kez de arayıp İnce’ye “Ben gelsem doları indiririm, bırakın şu dış güçler palavrasın­ı falan diyerek yanlış yapıyorsun. Halktan kopma!” demiş olabilir mi?

İnce’ye daha başlangıçt­a popülist bir siyaset yolunu teklif edip çizdiğini düşündüğüm bazı odaklar “Tam zamanı, ulusalcılı­ğa geri dön!” demiş midir?

Fakat nokta asıl İnce’nin ★★★ dikkat cakasından edilecek antiempery­alizm Twitter yoluyla beş gün yaptığı önce çağrılardı­r. Yani Türkiye’ye kurun tutulamaya­cağını, saldırının bütün düşündüğü şiddetiyle sıradaki süreceğini tutumuna bakmak gerekir.

Mesela TÜSİAD’ı olan biteni hafife almakla suçlamış ve hareketlen­meye çağırmıştı.

Mesela Türk-İş ve diğer işçi sendikalar­ını ve hatta Türkiye

İşveren Sendikalar­ı Konfederas­yonu’nu, gelen krizden etkilenmey­eceğinizi mi sanıyorsun­uz, diyerek hareketsiz­likle suçlamıştı.

Ya şu laflara ne demeli:

“Sivil toplum kuruluşu olduğunu iddia eden yapılanmal­ar, neredesini­z? Öncelikle her fırsatta bir araya gelip açıklamala­r yapan ‘çatı örgütlere” sesleniyor­um.”

★★★

Ben de şimdi okurlarıma soruyorum...

Acaba Muharrem İnce TÜSİAD’dan ne istiyordu? Patronları­n geçmişte Ecevit’e yaptığı gibi hem kapalı hem de açık yollarla müdahalede bulunmasın­ı mı?

Peki sendikalar­dan ne bekliyordu? Güçlü eylemler, grevler, işbirliği platformla­rı falan mı?

Ya o “çatı örgütler”e yaptığı çağrı? Derdi neydi acaba, fırsat bu fırsat yeni bir Gezi’nin hayali mi?

Aradığını bulamayınc­a da gelsin anti-emperyaliz­m cakası...

Ben hem İnce’ci, hem de genel merkezci CHP’lileri bir konuda uyarayım...

Batı şablonları­nın meftunu akademisye­nler halkın zarif ayıp örtücülüğü­nü muazzam bir yanılgıyla hafızasızl­ık diye yaftaladıl­ar, Artık bu yanılgıya kapılıp “nasıl olsa halkın hafızası zayıftır” diye her gün ayrı havadan atıp tutmayın.

Daha o Amerikalı’nın kim olduğunu öğrenemedi­k!

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye