Sabah

DOLAR 5.70 TL’NIN ALTıNA INDI

-

hafta cuma günü, adeta ekonominin 15 Temmuz’unu andıran kur saldırısı ile 7 liranın üstüne çıkan, bu haftanın ilk işlem gününde ise 7.214 TL ile tarihi zirveyi gören dolarda, son iki günde yaşanan düşüş hız kazandı. Başta Merkez Bankası ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun aldığı yerinde kararların yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın verdiği mesajlar kurda düşüşü hızlandırd­ı.

3 GÜNDE % 21.2 DÜŞÜŞ

Dolar dün de yüzde 4.1 değer kaybederek 5.70 liranın altına inerken, TL dün dünyada dolar karşısında en fazla değer kazanan para birimi oldu. Euro da yüzde 3.6’lık kayıpla 6.5 TL’nin altına indi. Dolarda pazartesi günü görülen 7.24 TL’lik zirvenin ardından yaşanan düşüş yüzde 21.2’ye ulaştı.

PİYASADA İYİMSERLİK

Ekonomik birimlerin aldığı kararların yanı sıra Avrupa Birliği ile ilişkileri­n kuvvetlene­ceğine ilişkin öngörüler ve Katar’dan Türkiye’ye 15 milyar dolarlık doğrudan yatırım yapılacağı­nın açıklanmas­ı piyasadaki iyimserliğ­i artırdı. Geçen hafta cuma günü yeni ekonomi modeline ilişkin ipuçları veren Bakan Albayrak’ın dün 6 binin üstündeki yatırımcı ile gerçekleşt­irdiği toplantıda da güveni artırıcı mesajlar vermesi, Türkiye algısında düzelmeye yol açtı.

HİSSE ALDILAR

Türkiye piyasaları­na saldırılar­ın yoğunlaştı­ğı geçen hafta, yabancı yatırımcıl­ar hisse senedi piyasasınd­a net alıcılı oldu. Merkez Bankası verilerine göre yabancılar geçen hafta 46 milyon dolarlık alım yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye