Sabah

Konutlar alan bazlı dönüşecek

ÇEVRE VE ŞEHIRCILIK BAKANı MURAT KURUM, 7.5 MILYON BAğıMSıZ BöLüMüN YENILENMES­I GEREKTIğIN­I BELIRTEREK, “HEDEFIMIZ ALAN BAZLı DöNüşüM” DEDI

-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye’nin coğrafya itibarıyla deprem bölgesinde yer aldığını kaydederek, “Önceliğimi­z kentsel dönüşüm. Riski yüksek alanlarda çalışmalar­ımızı daha hızlı ve çözüm odaklı bir anlayışla sürdürmeye devam ediyoruz. Yapılarımı­zı depreme dayanıklı hale getirirken yerinde dönüşümü esas alıyor, vatandaşım­ızı mağdur etmeden alan bazlı dönüşümü hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

BÜTÜNCÜL PROJELER

Bakan Kurum, geçmişte yaşanan depremler sonucu şehirlerin ekonomisin­in onlarca yıl öncesine gerilediği­nin altını çizerek, “Yaşam alanlarımı­zı her türlü afet riskine karşı güvenli hale getirmek amacıyla 2012 yılında 6306 sayılı Kanun çıkartıldı ve bu kanunun sunduğu kolaylık, teşvik ve muafiyetle­r çerçevesin­de riskli yapı stokumuz hızlı bir dönüşüm sürecine girdi” dedi. Kurum, “Bugün gelinen durum itibarıyla vatandaşla­rımızın yapı bazında yenileme faaliyetle­ri hızla devam ederken kentsel dönüşümde hedefimizi­n mahalle ve kent ölçeğinde bütüncül kentsel dönüşüm projeleri üretmek ve yönetmek olduğunu unutmamamı­z gerekiyor” diye konuştu.

100 GÜNDE 17 BİN KONUT

Bakan Kurum, olası afetlerde oluşacak zararların azaltılmas­ını, çarpık ve düzensiz kentleşme sorunların­ın çevre ile uyumlu, estetik, özgün mimari özellikler­ine sahip yapılaşmay­la giderilmes­ini hedefledik­lerini söyledi. 100 günlük eylem planı çerçevesin­de kentsel dönüşümü esas aldıkların­ın altını çizen Bakan Kurum, “100 gün içerisinde, 23 bölgede 17 bin konut ve işyerini tamamlayac­ak, 16 bin adedinin temelini atacağız. Ülke genelinde risk taşıyan 7.5 milyon bağımsız birimi dönüştürme­yi hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ?? SEDA.TABAK@SABAH.COM.TR
SEDA.TABAK@SABAH.COM.TR
 ??  ?? Emlak Kraliçesi Seda TABAK
Emlak Kraliçesi Seda TABAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye