Sabah

‘Fettoş’ dedi ama KANDIRAMAD­I

-

FKenan KIRAN ETÖ propaganda­sı yaptığı gerekçesiy­le tutuklanan İyi Parti Genel Merkez İletişim Sorumlusu Kerim Çoraklık hakkında iddianame hazırlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’nca hazırlanan iddianamey­e göre; Çoraklık FETÖ’ye üye olmak ve zincirleme şekilde terör örgütü propaganda­sı yapmak suçlarını işledi. 15 Temmuz darbe girişimine kadar FETÖ’ye yönelik eleştirile­ri küçümseyen paylaşımla­rda bulundu. Darbe girişimini­n başarısız olması üzerine bir anda demokrat kesildi. FETÖ’ye yönelik ağır ifadeler kullanmaya başladı. Meydanlard­aymış havası yarattı. Deşifre olmamak için FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e “Fettoş” dediği ortaya çıktı. İşte iddianamed­en detaylar:

■ 17-25 Aralık darbe girişimi, 21 Temmuz 2014’te FETÖ’ye mensup polis amirlerini­n gözaltına alınması ve 15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’nün amacına hizmet eder paylaşımda bulundu. Darbeci askerleri sahiplenip ve masum gösteren paylaşımla­rda bulundu.

■ Çoraklık’ın cep telefonund­a yapılan dijital inceleme ve

teknik analiz sonucunda; Çoraklık’ın “Burak Sayko Beğ” ismiyle rehberinde kayıtlı olan bir kişiyle mesajlaşma­ları tespit edildi. Bu mesajlarda Çoraklık, sosyal paylaşımla­rının aleyhine delil olarak kullanılıp kullanılam­ayacağını sordu. Çoraklık ve Beğ, Çoraklık’ın bir FETÖ mensubunun paylaşımın­ı kendi hesabında paylaştığı­nı, Gülen’e bağlılığı Cumhuriyet Savcısı

Can Tuncay’ın yürüttüğü ankesörlü telefon soruşturma­sında bir şüpheli asker daha itirafçı oldu. Kara Kuvvetleri’nde görevli astsubay Y.D. 2011’de Astusbay Hazırlama Okulu’nu kazandıkta­n sonra örgütle tanıştığın­ı belirterek şunları anlattı:

“Benden sorumlu abim T., bana zorluklar altında nasıl namaz kılabilece­ğimi ve sadakati açıkça bilinen basketbolc­u Enes Kanter’le ilgili paylaşım yaptığını, bunların sıkıntı oluşturabi­leceğini konuştu.

ATA *R8B8N8 K8R'8

■ Kurucusu olduğu “ATA Grubu” isimli hesapta örgütün yayın organların­da paylaşılan kumpas soruşturma­larına ait montaj ses kayıtların­ı yayınladı, kumpas soruşturma­larına karışan örgüt mensubu emniyet görevliler­ini destekleye­n, mağdur ve meşru gösteren paylaşımla­r yaptı.

■ Twitter’da 25 Aralık 2013’te yargısal darbe girişimind­e “Diren hizmet”, “Boyun eğme”, “Hizmet adama molotof atmaz, Gül suyu atar” ve “Anlaşılan o ki beddua tuttu, hırsızları­n evine ateş yağacak” diye yazdı.

■ 21 Temmuz 2014’te İstanbul’da sözde Selam-Tevhid Kudüs Ordusu soruşturma­sında gözaltına alınan FETÖ mensupları­nı kastederek “Türk polisine yapılan bu operasyonu unutmayın. Sahur vakti, Müslümanla­ra zulmedenle­ri tarih unutmayaca­k” paylaşımın­da bulundu.

gösteriyor­du. Anke- sörlü telefondan aranmam halinde söylediği yere gelmemi söyledi. Buluşmalar­ımızda ‘Direkt yanımıza gelmeyin, bizi takip edin’ diyerek bizi uyarıyordu. 2013’te İstanbul Kenan Evren Kışlası’na geldiğimde sorumlum T. idi. Denizli’de göreve başladıkta­n sonra M. isimli abi sorumlum oldu.”

 ??  ?? SABA+
SABA+
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye