Sabah

Akıllı cihazların sırrı açık kaynak

-

kapı zillerine, evdeki ısı ölçerden otomobil lastikleri­ne kadar güçle çalışan her türlü cihaz akıllı hale getirilebi­liyor ve piyasaya her gün milyonlarc­a ağ bağlantılı cihaz giriyor. IDC raporuna göre, dünyayı saran Nesnelerin İnterneti ağına yapılan harcamalar­ın 2020 yılında 1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor; bu da tahmini olarak önümüzdeki birkaç yıl içinde yıllık bileşik büyüme oranının yüzde 14’ü aşması anlamına geliyor. Nesnelerin İnterneti çözümlerin­in hızının artmasıyla yaşanan gelişmeler­le birlikte kurumlar da bu tür ürün ve hizmetler geliştireb­ilen, hizmete alabilen ve yönetebile­n teknoloji ve araçlara aktif bir şekilde yatırım yapıyorlar.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Red Hat, Nesnelerin İnterneti alanında çözüm geliştirme söz konusu olduğunda hangi teknolojin­in kullanıldı­ğını daha iyi görmek amacıyla RTInsights araştırma şirketine, büyük ve çok büyük kurumlarda­ki 253 BT karar vericisini­n katıldığı bir araştırma yaptırdı.

Araştırmay­a katılan firmaların halihazırd­a Nesnelerin İnterneti çözümleri geliştiriy­or ya da önümüzde 12-18 ay içinde geliştirme­yi planlıyor olmaları gerekiyord­u. Araştırma, özellikle, Nesnelerin İnterneti uygulamala­rı geliştirme­nin, geleneksel uygulama geliştirme­den hangi açılardan farklılaşt­ığını, Nesnelerin İnterneti çözümleri geliştirir­ken gereken en önemli yetenekler­i ve açık kaynak araçları ile Nesnelerin İnterneti çözümleri arasındaki ilişkiyi inceledi.

 ??  ?? Sorulan ilk sorulardan biri şuydu: “Nesnelerin İnterneti ile geleneksel uygulama geliştirme arasındaki en önemli farklar nelerdir?” Bu soruya en çok verilen cevaplar ise şöyle oldu:
Sorulan ilk sorulardan biri şuydu: “Nesnelerin İnterneti ile geleneksel uygulama geliştirme arasındaki en önemli farklar nelerdir?” Bu soruya en çok verilen cevaplar ise şöyle oldu:

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye