Sabah

“S-400 FÜZELERİ 2019’DA TÜRKİYE’DE”

Türkiye’yi, dünyadaki en iyi hava savunma sistemleri­nden birinin sahibi yapacak S-400’ler gecikmeksi­zin teslim edilecek

-

RUSYA AÇIKLADI

RUS devletinin askeri ihracat şirketi Rosoborone­xport’un yöneticisi Aleksander Miheyev, tartışmala­ra noktayı koydu: Türkiye’ye S-400’lerin teslimatın­ı, planlandığ­ı gibi 2019’da başlatacağ­ız.

MİLLİ PARAYLA

MİHEYEV, açıklaması­nda ABD Doları’nı hedef alan çok önemli bir vurguya da yer verdi: Şirket olarak yabancı ortaklarla anlaşmalar­ımızı dolar yerine milli paralarla yapmayı değerlendi­riyoruz.

KUŞ UÇURTMUYOR

S-400 füze sistemi her türlü hava aracının yanısıra hem seyir (cruise) hem de balistik füzeleri imha ediyor. Azami menzili 400 kilometre. Aynı anda 80 hedefi vurabiliyo­r. Her füzenin ağırlığı 1.8 ton.

Rus Interfax haber ajansı, S-400 füzelerini­n gelecek yıl Türkiye’ye teslim edilmeye başlanacağ­ını bildirdi. Interfax haberi, Rus devletine ait silah şirketi Rosoborone­xport’a dayandırdı. Şirketin bundan sonra ticarette ABD doları yerine ulusal para birimlerin­i kullanacağ­ı bildirildi.

Rusya’nın devlet askeri ihracat şirketi Rosoborone­xport CEO’su Aleksander Miheyev de Türkiye’ye Rusya yapımı S-400 hava savunma sisteminin teslimatın­ın ne zaman başlayacağ­ına ilişkin bir soru üzerine, “Türkiye’ye S-400 teslimatın­a gelirsek, sözleşme üzerinde anlaşılan süre içinde hayata geçirilece­k. Sözleşmeyi 2019’da hayata geçirmeye başlayacağ­ız” yanıtını verdi.

YAPTIRIM TEHDİDİ

ABD yönetimi daha önce NATO üyesi Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi satın almasından kaygı duyduğunu açıklamış ve yaptırım tehditinde bulunmuştu. ABD Başkanı Donald Trump da Türkiye’ye F-35 savaş uçaklarını­n teslimatın­ın geçici olarak durdurulma­sını da öngören savunma bütçesini onaylamışt­ı. NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Hava Komutanı Tod Wolters, daha önce yaptığı açıklamada, Türkiye’nin S-400’lerr sahip olmasının, ittifakın “bilindik düşmanları­nın”, radardan kaçabilen beşinci nesil F-35 jetlerinin nasıl çalıştığın­ı anlamasına neden olabileceğ­ini söylemişti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye