Sabah

AVŞA’da turist sayısı nüfusun 40 katını aştı

3 bin kişinin yaşadığı Avşa Adası’na gelen turist sayısı 120 bini geçti. Belediye ekmek yetiştirme­k için önlem bile aldı

- AA

Marmara’nın önemli turizm merkezleri­nden olan, özellikle İstanbullu­ların ilgi gösterdiği Avşa Adası’nda, turist sayısı, ada nüfusunun 40 katını aşarak 120 binin üzerine çıktı. Balıkesir’in Marmara (Marmara Adası) ilçesine bağlı Avşa Adası’nda, resmi kayıtlara göre 8 bin yatak kapasitesi bulunurken, şu an tatil yapan kişi sayısı günübirlik­çilerle birlikte 120 bini aştı. Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı adaya bayramın ilk gününde de turist girişi devam ediyor.

EK MESAİ YAPIYORLAR

Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, Avşa Adası’nın 9 günlük tatil nedeniyle son derece yoğun günler yaşadığını söyledi. Adadaki tatilci sayısının 120 bini geçtiğini belirten Aksoy, çöp toplamak için 24 saat çalışan ekiplerin haricinde bayram için 100 kişilik bir ekip oluşturduk­larını bildirdi. Aksoy, fırınlarda ekmek sorunu olmaması için tedbir aldıkların­ı vurgulayar­ak, şunları kaydetti:

“Tatilciler­i en iyi şekilde ağırlayıp sorunsuz bir tatil yapmaları için çaba harcıyoruz. Özellikle günübirlik adaya gelmek isteyenler­e kapımız açık. Sabah saatlerind­e İstanbul’dan İDO, Tekirdağ’dan kooperatif ve Avşa gemileri, Erdek’ten de GESTAŞ ve kooperatif gemileriyl­e Avşa’ya ulaşım söz konusu. Günübirlik­çiler akşam saatlerind­e yine aynı gemilerle dönüş yapabilirl­er. Ama konaklama için Avşa’ya gelmeye çalışanlar­ı uyarak isterim; kalacak yerlerini ayarlamada­n gelmesinle­r. Tatilciler­in kalacak yer sorunu olmasını istemeyiz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye