Sabah

Kılıçdaroğ­lu yalan söylüyor

-

ŞImDI çoğunuz “bu yeni bir şey değil ki, bayat bir konu, haber değeri sıfır” DIyECEksIn­Iz... hstElIk “adamda yüz surat mahkeme duvarı, adam dünya pişkinlik şampiyonu, sen istediğin kadar uyar, boşuna uğraşıyors­un” DIyEnlErIn­Iz DE çıkACAktır... HAklısınız. AmA BIz GEnE DE GörEvImIzI yApAlım. BEnIm mErAk EttIğIm, KılıçDAroğ­lu BunlArı “kötü niyetle” mI söylüyor, yoksA Aklı ErmEDIğI IçIn pArtIsInIn GElEnEk olmuş EzBErlErIn­I mI tEkrArlıyo­r? HAtırlArsı­nız, BIr sürE önCE “Atatürk Köy Enstitüler­i’ni kurarak işe başladı” DEmIş, Bu GIBI konulArDA nE kADAr CAHIl olDuğunu kAnıtlAmış­tı... ÖlümünDEn IkI yıl sonrA kurulAn Köy EnstItülEr­I’nI AtAtürk’ün, HEm DE CumHurIyEt­In En BAşınDA kurDuğunu sAnıyorDu! Mu ACABA? YoksA BIlE BIlE mI sAllıyorDu? “Nasıl olsa kendi kitlem anlamaz, yutar” DIyE mI Düşünmüştü? BAkınız Bu sEFEr DE nE DEmIş:

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kimsesizle­rin kimsesi kıldığı cumhuriyet­imizin temellerin­i laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti harcıyla karmıştır.”

NAsrEttIn HoCA FıkrAsınDA­kI özürlü çoCuk GIBI, CümlEnIn HEr yAnı çArpık, HAnGI BIrInI DüzEltElIm? CumHurIyEt­In “kimsesizle­rin kimsesi olduğu” IDDIAsı, çok BAsIt vE çok uCuz BIr muGAlAtADı­r.

HIçBIr AnlAmı yoktur. BEnzEr BIr “boş laf” HEr ülkEDE HEr rEJIm IçIn kullAnılAB­IlIr. StAlIn DE Açtığı BInlErCE yEtImHAnEy­lE kImsEsIzlE­rIn kImsEsI olmAmış mıyDı?

SAllA GItsIn: CumHurIyEt HAyAt DEmEk... YüksElmEyE kAnAt DEmEk... (KAnunI DEvrInDE uçAmıyorDu­k... GErçI tAyyArE HEnüz ICAt EDIlmEmIşt­I AmA zArAr yok...)

CumHurIyEt, sIyAsEt yEmEğInIn tuzu BIBErI, sAlçAsıDır... O yAvAn pADIşAHlık yEmEğInIn üstünE GElEn tAtlıDır... (Bu BIrAz MErAl HAnım tArzı olDu!)

YA DA IstErsEnIz: CumHurIyEt, kAn şEkErI yüksEk olAn vAtAnDAşlA­rA GluCopHAGE GIBI GElmIştIr!

GElElIm lAIk, DEmokrAtIk vE sosyAl Hukuk DEvlEtInE...

Bu lAF, 1961 yılının ICADıDır!

İlk kEz, DArBECIlEr­In vE onlArın yAnDAşı BürokrAtlA­rın vE GAzEtECIlE­rIn yAptıklArı yEnI AnAyAsADA ortAyA Atılmıştır. OnDAn önCE BöylE BIr “söylem” yoktu.

NE AtAtürk’ün nE DE İnönü’nün AklınA CumHurIyEt­I BöylE tAnımlAmAk GElmEmIştI!

CumHurIyEt Ilk BEş yılınDA lAIk DEğIlDI, sonrADAn öylE kılınDı. Bu IlkE AnAyAsA’yA tAA 1937 yılınDA GIrDI!

DEmokrAsI DE tAm tErsInE, Ilk IkI yılDA vArDı, sonrADAn ortADAn kAlDırılDı.

KılıçDAroğ­lu’nun AtAtürk’E AtFEttIğI sosyAl DEvlEttE nE sEnDIkA HAkkı vArDı nE DE GrEv HAkkı.

AttıklArı zAmAn mAnGAlDA kül BırAkmAyAn vE HEr sEçImDE oylArını Bu ADAmA vErEn “devrimcile­r” DE nEyIn nE olDuğunu öğrEnsElEr IyI EDErlEr.

SEn DE öğrEn KılıçDAroğ­lu.

 ??  ?? Engin ARDIÇ
Engin ARDIÇ
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye