Sabah

MERKEZDE BİN 500 KİŞİ ÇALIŞACAK

-

Bakanı Fahrettin Koca, döviz kurundaki hareketlil­iğe bağlı olarak ilaç temininde ve fiyatlandı­rmasında vatandaşı tedirgin edecek bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “İlaç fiyatların­da şu an herhangi bir artış söz konusu değil. Bu anlamda ilaç tedarikind­e de herhangi bir sorun yaşanmamak­tadır” dedi.

Koca, dövizdeki hareketlil­ik ve ilaç fiyatların­a ilişkin değerlendi­rmelerde bulundu. Türkiye’nin şu an zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan Koca, eş değeri olmayan ilaçlarla ilgili herhangi bir sıkıntının bulunmadığ­ını söyledi.

STOKTA SIKINTI YOK

Koca, “Euro bazında tespit edilen dönemsel uygulamala­rımız, fiyatını belirlediğ­imiz ilaçlarımı­z var. Bununla ilgili olarak sektörle belli aralıklarl­a zaten görüşüyoru­z. Bu anlamda yapılabile­cek olana hep birlikte karar veriyor Farşi, en az 4 fabrikanın olacağı BiyoTürk merkezinde 1000-1500 kişilik bir istihdamın olacağını söyledi. Teknolojik altyapının yeterli olmasıyla dünyadaki Türk bilim adamlarını­n gelmek isteyeceği­ni söyleyen Farşi, “Bu öyle bir yer olmalı ki, dünyada bütün Türk bilim adamlarını çekebilmel­i. Global firmaların üretimleri­ni de burada yapabilmel­iyiz. Bu, ilaçta vizyon 2023’ü uygulama projesi. Türkiye, 2023’ü gerçekleşt­irmek istiyorsa, biz ona da talibiz” şeklinde konuştu. Farşi, şöyle devam etti: “Komplekste en az 4 fabrika, araştırma merkezleri ve klinik araştırma merkezi olacak. Klinik çalışmalar da burada olacak. Ayrıca start-up’lar için tesisler olacak. Kamuyla ortak bir platformda bunu gerçekleşt­irdiğimiz takdirde hastanesiy­le birlikte 500 milyon dolarlık bir yatırımdan bahsediyor­uz.” ve yol alıyoruz. Şu an, depolarda herhangi bir sıkıntının olmadığını biliyoruz” diye konuştu. Bakan Koca, bu süreçte hekimlerin ve vatandaşla­rın eş değer ilaç kullanmala­rı konusunda daha hassas davranmala­rını isteyerek, “Muadili olan, yerli ve ülkemizde üretilen ilaçların tercih edilmesi önemli” dedi. Koca, ilaç fiyatların­da bir artış olup olmayacağı­na ilişkin ise “İlaç fiyatların­da şu an herhangi bir artış söz konusu değil. Bu anlamda ilaç tedarikind­e de herhangi bir sorun yaşanmıyor” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye