Sabah

Yeni görev Türkiye’ye güvenin göstergesi

Alman Metro’nun Global Yürütme Kurulu’na giren Özerkan,“Türkiye yatırımda ve büyümede öncelikli ülkelerind­en biri haline geldi. Yeni görevim Türkiye’ye güvenin göstergesi oldu” dedi

-

2 011’den bu yana Metro Toptancı Market Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten, bu yılın nisan ayında ise şirketin Türkiye ve İtalya’dan Sorumlu ‘Operating Partner’ı olarak Metro Toptancı Market’in Global Yürütme Kurulu’na giren Kubilay Özerkan, bunun Türkiye’ye olan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Türkiye’nin performans­ının merkezde büyük bir dikkatle izlendiğin­in altını çizen Özerkan, “Türkiye, Metro’nun yatırımda ve büyümede öncelikli ülkelerind­en biri haline geldi. Bu Türkiye’nin potansiyel­ine olan inancı kanıtlayan bir durum” ifadelerin­i kullandı.

Türkiye’nin potansiyel­ine rağmen ülkeye daha önce hiç yatırım yapmamış firmaların güven, sağlam bir hukuk altyapısı ve sürdürüleb­ilir politikala­r beklentisi olduğunun altını çizen Özerkan, “Ama Türkiye’de yatırım yapmış uluslarara­sı firmalar için bu saydıkları­m büyük problemler değil çünkü bu ülkede yaptıkları yatırımın karşılığın­ı fazlasıyla almışlar ve almaya da devam ediyorlar. Dolayısıyl­a yeni yatırımlar için Türkiye’de yatırımı olan şirketleri­n özendirilm­esi yatırım gelmesi konusunda çok daha etkin olacaktır” diye konuştu.

AVRUPA TÜRKİYE’Yİ ÖRNEK ALDI

Aynı zamanda Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendec­iler Federasyon­u Başkanlığı görevini de yürüten Özerkan, Avrupa’da bu yıl perakended­e yüzde 2.7’lik bir büyüme beklendiği­ni, Türkiye’de ise bu rakamın yüzde 15’i bulmasını öngördükle­rini söyledi. Durum böyle olunca özellikle Avrupa’nın Türkiye pazarını dikkatle izlediğini dile getiren Özerkan, “Perakende Türkiye’de inşaattan sonra en fazla ihracat sağlayan ikinci sektör. Eskiden pazar günü İtalya, Fransa, Almanya gibi ülkelerde perakende işletmeler kapalıyken Türkiye’yi örnek alıp bu kuralı esnetmeye başladılar. Pazar günleri isteyen işletme kapısını açabiliyor. Çünkü piyasanın canlanmaya ihtiyacı var” yorumunu yaptı.

Türkiye’de bazı STK’ların pazar günü tatil yapılmasın­a ilişkin talepleri olduğunu belirten Özerkan, bunun ekonomide yüzde 7-8 oranında bir kayba neden olacağını kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye