Sabah

Dünyada Kurban Bayramı coşkusu

-

Dünyanın dört bir yanında Müslümanla­r Kurban Bayramı namazı için camilere akın ederken, Almanya’da Türk camileri doldu, taştı. Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonl­arı bölgelerin­de Mehmetçik bayramı Suriyeli halkla kutladı

Kurban Bayramı, Türkiye’nin yanı sıra Müslümanla­rın yaşadığı dünyanın dört bir yanında kutlanıyor. Müslümanla­r Asya’dan Avrupa’ya, ABD’den Balkanlar’a, Türki cumhuriyet­lerden Afrika’ya bayram namazı için camilere akın etti. Müslümanla­r için büyük önemi bulunan Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da yaklaşık 100 bin kişi namaz kıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve teşrik tekbirleri­yle bayram namazına kadar Mescid-i Aksa’da bekleyen on binlerce Müslüman, namazdan sonra okunan bayram hutbesini dinledi. Ayrıca işgal altındaki Doğu Kudüs’ün uzak mahalleler­inden Mescid-i Aksa’ya gelmek isteyen Filistinli Müslümanla­r, Harem-i Şerif’in içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesine çıkan yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Hac farizası için Mekke’de bulunan 2 milyon hacıysa, bayram namazını Kabe’de eda etti.

Balkan ülkeleri Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Hırvatista­n, Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’ta Kurban Bayramı coşkuyla karşılandı. Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Camisi bayram namazını kılmak için gelenlerle doldu taştı.

SELANİK’TE BİR İLK

Bir diğer Balkan ülkesi Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki tek cami olma özelliğini taşıyan Bayraklı Camisi’nde de bayram namazı büyük bir coşkuyla kılındı. Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki tarihi Mustafa Paşa Camisi ise, bayram namazı dolayısıyl­a müminlerle dolup taşarken, Yunanistan’ın ikinci büyük kenti Selanik’te bir ilk yaşandı. Müslümanla­r, belediye tarafından tahsis edilen Osmanlı eseri Yeni Cami’de bayram namazını kılmak için toplandı.

SEÇİLMİŞ İMAM KILDIRDI

Aralarında Türkiye’nin Selanik Başkonsolo­su Orhan Yalman Okan’ın da bulunduğu yaklaşık 200 kişi bayram namazını ilk kez Batı Trakya’da seçilmiş müftülük tarafından görevlendi­rilen imam ve müezzin ile kıldı. İbadete açık camisi bulunmayan başkent Atina’da yaşayan 200 bini aşkın Müslüman, bayram namazların­ı genellikle binaların bodrum katlarında oluşturduk­ları mescitlerd­e kıldı.

 ??  ?? MESCİD-İ AKSA’DA 100 BİN KİŞİ NAMAZ KILDI
MESCİD-İ AKSA’DA 100 BİN KİŞİ NAMAZ KILDI
 ??  ??
 ??  ?? Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırıla­n bölgede yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli Kurban Bayramı’nı kutluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) terörden arındırdığ­ı Afrin’de de Mehmetçik bayramı halkla kutluyor.
Suriye’nin kuzeyinde Fırat Kalkanı Harekatı’yla terörden arındırıla­n bölgede yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli Kurban Bayramı’nı kutluyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) terörden arındırdığ­ı Afrin’de de Mehmetçik bayramı halkla kutluyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye