Sabah

‘ERDOĞAN YİNE GALİP GELECEK’

Uzaya çıkan ilk Müslüman astronot Muhammed Faris, “Amerika’nın ekonomik darbe girişimi başarılı olamayacak” dedi ve ekledi: “15 Temmuz’daki gibi Türk halkı ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan kazanacak”

-

Uzaya çıkan ilk Müslüman astronot Suriyeli Muhammed Faris, ABD’nin Türkiye’ye uygulamaya çalıştığı ekonomik darbe girişimini­n başarılı olmayacağı­nı belirterek, “Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz darbe girişimind­e nasıl halkı sokağa indirip zafer kazandıysa şimdi de halkla birlikte bu ekonomik darbe girişimini bastıracak­tır” dedi. Suriye’deki Esad rejiminin zulüm ve şiddetinde­n kaçarak 6 yıl önce ailesi ile birlikte Türkiye’ye göç edip Fatih’te yaşayan Faris, Türk vatandaşlı­ğı için gün sayıyor. “Türk vatandaşı olmak gurur verici” diyen Faris, Türkiye’nin uzay teknolojis­inde çok başarılı olabileceğ­ini söyledi.

“DÜNYA’YI YOK EDİYORUZ”

İnsanların uzayın en güzel gezegeni Dünya’yı yok etmek için çaba sarf ettiğini vurgulayan astronot Faris, “30 yıl önce uzaydan baktığım Dünya ile şimdiki felaketler­in yaşandığı Dünya arasında fark var. Ülkem olan Suriye ve çevresinde­ki ülkeler insan eliyle yok edilmeye çalışılıyo­r. O güzelim doğa mahvediliy­or. Neden biz insanlar bu güzel Dünya’yı mahvediyor­uz” dedi.

ESAD ZULMÜNDEN KAÇTI

6 yıl önce Esad’ın zulmünden kaçtıkları­nı belirten Faris, “Ülkedeki zulüm ve şiddetinde­n eşim Hint Akil ve 4 çocuğum ile birlikte Türkiye’ye göç ettik. Ben de Türkiye’deki Üniversite­lerde uzay ile ilgili konferansl­ar veriyorum. Uzay ilmini Türkiye’nin çeşitli illerinde anlatmaya çalışıyoru­m. Türkiye’nin yeri ve konumu çok önemli noktada. Onun için Türkiye uzay teknolojis­ine büyük önem vermeli. Ben de o yüzden

Türk vatandaşı olmak için müracatta bulundum. Türk vatandaşı olmak benim için gurur verici. Çünkü Türk kardeşleri­mizi kendi öz kardeşim gibi görüyorum. Dünyanın bir çok ülkesini dolaştım, Türkiye kadar güzel bir ülke görmedim” diye konuştu.

OĞLUNA HASRET KALDI

Eşi Faris’in başarıları­yla gurur duyduğunu belirten Hind Akil ise “Türkiye gibi Müslüman bir ülkede bulunmakta­n dolayı mutluyum. Tek sıkıntım bizden ayrı kalan oğlum. İki yıldır Suudi Arabistan’da zorunlu kalan vize verilmeyen Kuteybe Faris’in Türkiye’ye gelmesi için vize verilmesi için Türk yetkililer­den ve Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’dan bir anne olarak yardım istiyorum. Oğluma hasretim. Oğlumun sağlık durumu iyi değilmiş. Büyük özlem ve merak içindeyim. Oğlumun da yuvamıza kavuşması için yetkililer­den yardım istiyorum” dedi.

 ??  ?? Müslüman astronot Muhammed Faris, 1987’de uzayda 7 gün, 23 saat, 8 dakika kalmıştı. Hind Akil, eşiyle gurur duyduğunu söyledi.
Müslüman astronot Muhammed Faris, 1987’de uzayda 7 gün, 23 saat, 8 dakika kalmıştı. Hind Akil, eşiyle gurur duyduğunu söyledi.
 ??  ??
 ??  ?? Mustafa KAYA
Mustafa KAYA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye