Sabah

Trafik kazaları bir günde 29 can aldı

Her bayram tatilinde olduğu gibi yollar yine kana bulandı. Tüm uyarılara rağmen bayramın ikinci gününde yaşanan kazalarda 29 kişi yaşamını yitirdi

-

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Türkiye’nin dört bir yanında yollar yine kan gölüne döndü. Kazalar Bursa, Niğde, Antalya, Kırıkkale, Gaziantep, Sivas, Sinop, Bingöl, Gümüşhane, Samsun, Malatya ve Kırşehir’de yaşandı. Böylece bayramın ilk iki günü yaşanan kazalarda hayatını kaybedenle­rin sayısı 29’a yükseldi.

KARNINDAKİ BEBEĞİ İLE ÖLDÜ

Bursa İnegöl’de, bayram ziyareti için yola çıkanları taşıyan aracın sürücüsü Samet Yılmaz (25) direksiyon hakimiyeti­ni kaybedince kaza yaşandı. Kendisi ağır yaralandı, 7 aylık hamile eşi Gülay Yılmaz (23) karnındaki bebeğiyle beraber hayatını kaybetti. Sinop’ta ise Zeynep Gören idaresinde­ki araç Aliköy mevkisinde şampole devrildi. Otomobilde­ki Sultan ve Elif Eren kaza yerinde hayatını kaybetti. Kırşehir Mucur’da otomobil kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kum yığınına çarparak duran otomobilde bulunan Nazik Kaygusuz olay yerinde hayatını kaybetti.

OTOMOBİLDE­N FIRLADI

Niğde-Pozantı karayolund­a kamyon ile otomobil çarpıştı. Otomobilde­ki Faik Han ve Hatun Boz, kaza yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Coşkun Han kaldırıldı­ğı hastanede kurtarılam­adı. Kırıkkale’de ise otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı. Otomobilde­n şarampole fırlayan 4 yaşındaki Emirhan Göksu öldü. Gaziantep’de otomobilin çarptığı elektrikli motosiklet­in bedensel engelli sürücüsü Mustafa Uğur (78) hayatını kaybetti. Otomobil sürücüsü Ahmet T. gözaltına alındı.

Gümüşhane’de park halindeyke­n hareket eden tur otobüsünün altında kalan kadın yolcu hayatını kaybetti. Özel bir firmaya ait tur otobüsü arıza yapınca sürücü, akü takviyesi yaparak arızayı giderdi. Bu sırada hareket eden otobüs, eğimli yolda hızlanarak kadın yolcu Mualla Amca’ya (64) çarparak hayatını kaybetmesi­ne neden oldu. Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ise panelvanın istinat duvarına çarpması sonucu sürücü Aydın Dağ’ın eşi Gönül ve kızı Hiranur Dağ kaza yerinde hayatını kaybetti. Yaralı sürücü ile çocukları Toprak, Mustafa ve Esmanur Dağ hastanede tedaviye alındı. Dağ ailesinin bayram tatili için Hatay’dan Trabzon’a gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

KARŞIDAN GELEN ARAÇ ÇARPTI

Bingöl-Muş karayolunu­n Şerefmeyda­nı mevkisinde bir otomobil karşı yönden gelen pikapla çarpıştı. Kazada, araçlarda bulunan 8 kişi yaşamını yitirdi. Yaralanan 7 kişi ise Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Antalya’da ise üst geçidin 10 metre ilerisinde otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti. Yayanın kimliği belirlenem­ezken otomobil sürücüsü Ramazan İ. gözaltına alındı. Antalya’nın Demre ilçesinde otomobil ile motosiklet­in çarpışması sonucu motosiklet sürücüsü İsa Bağlı olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralanan otomobil sürücüsü

Kadir Y. hastaneye kaldırıldı. Malatya’nın Darende ilçesinde bir minibüsle motosiklet­in çarpışması sonuu motosiklet sürücüsü Serkan Satılmış yaşamını yitirdi.

 ??  ??
 ??  ?? MALATYA BİLECİK GÜMÜŞHANE
MALATYA BİLECİK GÜMÜŞHANE
 ??  ?? BİNGÖL
BİNGÖL
 ??  ?? SİVAS
SİVAS

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye