Sabah

Havacılıkt­a yeni bir sayfa açılıyor

Ulaştırma Bakanı Turhan, “Yıllık 200 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’nin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açacak” dedi

-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ilk fazı Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim’de hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili “Yıllık 200 milyon yolcu kapasiteli İstanbul Yeni Havalimanı, Türkiye’nin havacılık tarihinde yeni bir sayfa açacak” dedi. Turhan, yaptığı açıklamada, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nce dev projelerin birbiri ardına gerçekleşt­irilip Türkiye’nin değerine değer katmaya devam ettiğini belirtti.

Bitirildiğ­inde dünyanın en büyükleri arasında yer alacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın ilk fazının Cumhurbaşk­anı Erdoğan tarafından hizmete açılacağın­ı dile getiren Turhan, oluşan katma değerden 1.5 milyondan fazla insanın yararlanac­ağını kaydetti. İnşaat aşamasında 3 bin 200’ü beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 32 bin çalışanı bulunduğun­u dile getiren Turhan, 250’si dış hat, 50’si iç hat olmak üzere 300’den fazla destinasyo­nla hizmet verileceği­ni bildirdi. Yeni havalimanı­nın en büyük hub’lardan biri olacağına dikkati çeken Turhan, yeni havalimanı­nın 6 adet bağımsız pist ile yine 200 futbol sahası büyüklüğün­de bir terminalde­n oluştuğunu kaydetti. Turhan, 114 uçağın aynı anda terminale yanaşabile­ceğini, 143 köprüyle uçaklara hizmet verileceği­ni belirtti. Terminalin 7 giriş kapısı bulunduğun­u aktaran Turhan, ticaretin AsyaPasifi­k Bölgesi’ne kaymasıyla İstanbul Yeni Havalimanı’nın kargoda da güç kazanacağı­nı söyledi.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın yanı sıra Kahramanma­raş, Muş Sultan Alparslan ve Balıkesir Merkez havalimanı yeni terminal binalarını­n da yıl içinde bitirip hizmete açılacağın­ı anlatan Turhan, Muğla Dalaman Havalimanı yeni dış hatlar terminal binasının ise 5 Temmuz itibarıyla hizmete açıldığını bildirdi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki ikinci pist çalışmalar­ının iki etap halinde devam ettiğine işaret eden Turhan, çalışmalar­ın yüzde 95 seviyesine ulaştığını bildirdi. Ekşi, uçaklarınd­a koltuk arkalarınd­aki ekranlarda­n sinema, film, haber izlenebild­iğini anımsatara­k, bu ekranların olmadığı uçaklarda HAVELSAN ile THY işbirliğiy­le geliştiril­en eğlence sistemini hizmete sundukları­nı bildirdi.

 ??  ??
 ??  ?? Cahit Turhan
Cahit Turhan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye