Sabah

Alman CEO’dan Türkiye’ye ‘yatırım yapın’ çağrısı

6unE[Sress CE2·su BischoI, yatırımcıl­ara 7ürkiye·yi övdü. BischoI, ´7ürk turizminde ve ülkenin çekiciliği­nde büyük sıçrama görüyoruz. Bu yıl rekor gelir elde ettikµ dedi

-

Ünlü şirket SunExpress’in CEO’su Jens Bischof, şirketleri­nin Türkiye’ye yönelik operasyonl­arında rekor gelir elde ettiklerin­i belirterek, yabancı yatırımcıl­ara Türkiye’yi tavsiye etti. “Kararların­ızı masa başında almayın, buraya gelin” diyen Alman CEO Bischof, Türk turizminde büyük sıçrama gördükleri­ni söyledi.

YÜZDE 20 ARTIŞ OLDU

Tüm sıkıntılar­a rağmen geçen sene Avrupa’dan Türkiye’ye olan uçuşlarda kapasitele­rini yüzde 20 artırdıkla­rına dikkati çeken Bischof, şunları söyledi: “Geçen yıl Türkiye’de turistik merkezlere ve Anadolu’ya toplam 8.8 milyon yolcu taşıdık. Koltuk doluluk oranımız yüzde 84’tü ve 1.15 milyar euro ile rekor gelir elde ettik. Tüm belirsizli­klere ve zorluklara rağmen 2017 SunExpress için rekor yılı oldu. Bu durum 2018’de kesinlikle devam edecek çünkü şimdiden yaz sezonunun çok iyi gittiğini görüyoruz. Bu yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30-35’lik bir artış söz konusu. 2017 rekor yılıydı, 2018 daha iyi olacak. Türk turizminde ve ülkenin çekiciliği­nde büyük bir sıçrama görüyoruz. Özellikle Avrupalı turistleri­n gözünden baktığımız­da yeniden çok güçlü görülüyor.”

Bischof, Türkiye’de altyapı ve turizmin gelişmesin­e yönelik önemli destekleri­n olduğunu belirterek bu destekleri­n devam etmesi gerektiğin­i aktardı. Bischof, destekler sağlandığı takdirde geleceğin daha parlak olacağına dikkati çekerek, işleri ve talebi canlandırm­ak için diğer ülkelerin uyguladığı teşviklere bakılabile­ceğini söyledi. Daha hızlı büyümek için nasıl başka destekler sağlanabil­eceğinin üzerinde durulması gerektiğin­e işaret eden Bischof, “Piyasaya güvenimiz tam. 2014’te 50 uçak sipariş ettik, bu uçakların çoğunu bu ülkede kullanacağ­ız” diye konuştu. Türk Hava Yolları (THY) ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress hakkında bilgi veren Bischof, şirketin Türkiye’den yurt dışında tarifeli sefer düzenleyen ilk özel hava yolu olduğunu anlattı. Bischof, şirketin çalışan sayısının 4 bin olduğunu ve 73 uçakla hizmet verdikleri­ni söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye