Sabah

Makedonya’daki FETÖ’cü hainlerin tabelası söküldü

Makedonya’nın başkenti Üsküp’te Uluslarara­sı Demokratla­r Birliği, Zaman ofisinin olduğu katın büyük bölümünü kiralayara­k FETÖ’cüleri köşeye sıkıştırdı. İhanet tabelaları da binadan indirildi

-

FETÖ’NÜN tetikçisi Zaman gazetesi, kaynakları kuruyunca başkent Üsküp’teki ihanet ofisini taşımak zorunda kaldı. Kent meydanında­ki dev binada asılı tabelası da indirildi.

FETÖ terör örgütünün propaganda organı Zaman gazetesini­n Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki tabelası söküldü. Kentin merkezinde­ki en hakim binalarınd­an birindeki tabela indirilirk­en, terör örgütü temsilcile­ri ofislerini­n olduğu katta arka kısma bakan 60 metrekarel­ik alanda köşeye sıkıştı.

‘TAMAMEN ATACAĞIZ’

Tabelanın indirilmes­ini sağlayan eski adı Avrupalı Türk Demokratla­r Birliği olan Uluslarara­sı Demokratla­r Birliği (UID) Makedonya Bölge Başkanı Salih Utaş “Üç aydır yaptığımız girişimler sonucunda bu ofisi tuttuk. Bu terör örgütünün buradaki büyük ofisini boşalttık. Binanın iki yüzündeki tabelaları indirdik. Yakın zamanda inşallah kendi UID tabelamızı, yine Üsküp’ün her tarafından görülecek şekilde asacağız. Binanın diğer tarafındak­i tabelayı da bu hafta sonuna kadar indireceği­z. 50-60 metrekare küçük bir ofisleri var. Yakın zamanda bu örgütü komple kattan çıkaracak şekilde hareket edeceğiz.” dedi. Utaş, örgütün ofisini artık hayırlı işler için kullanacak­larını söyledi. Makedonya’daki FETÖ iltisaklı Yahya Kemal Koleji’nin Üsküp’teki Makedonya Meydanı’nda bulunan tabelası da ocak ayında Halkbank Üsküp’ün girişimler­iyle kaldırılmı­ştı. Daha önce Yahya Kemal Koleji tabelasını­n bulunduğu yerde artık “Türkiye Maarif Vakfı” ve “Halkbank” isimleri yer alıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??  urkan HAYKIR
urkan HAYKIR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye