Sabah

Dolar alma KONUT AL

Konutta tarihi kampanya bugün başlıyor. Peşinat dövize ve altına endekslene­rek tüketicini­n riski sıfıra düşürülüyo­r. Alıcıya 6 ay sonra peşin öderse yüzde 35, 12 ayda ise 25 indirim sağlanıyor

-

Kur saldırısıy­la satışları dibe vuran inşaat sektörü, eşi benzeri görülmemiş bir kampanyaya imza atıyor. Ellerindek­i stokları eritmek için tarihi bir kampanya başlatan sektör, tüketiciye ‘Döviz alma, konut al’ diyecek. Dün Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’deki genel merkezinde yapılan kampanya toplantısı­nın detayların­a SABAH ulaştı. Yüzlerce firmanın dahil olacağı kampanyada konut kredisi faizleri yüzde 2’yi aşan seviyelerd­en yeniden 120 ay vadede yüzde 0.98’e indirilece­k. 31 Ekim’e kadar sürecek kampanyada peşinat oranı da yüzde 10’a çekilecek. Kampanyada en çok dikkat çeken kısım ise vatandaşın döviz veya altından gayrimenku­le yönlendiri­lmesi. Peşinat tutarının döviz veya altın cinsinden yatırılmas­ı durumunda o günün Merkez Bankası kuru dikkate alınacak.

TAKSİT DÜŞECEK

Merkez Bankası’nın kuruna göre endekslene­n tutar 12 ay sonraki veriyle karşılaştı­rılacak. Karşılaştı­rmada yüksek olan kur dikkate alınacak. Fark oluşması durumunda tutar konut alıcısının taksitleri­nden düşürülece­k.

Örneğin 1 milyon liralık bir daire için,

Yatırılan peşinat:

100 bin lira

Yatırım dönemindek­i dolar kuru: 6 TL: 16.666 dolar

12 ay sonra kur 7.00 olursa: Dolar TL karşılığın­da 116 bin 666 TL aradaki 16.666 liralık fark konut alıcısının ödemesinde­n düşülecek.

YÜZDE 10 İNDİRİM

KİPTAŞ ve Emlak Konut GYO projeleri başta olmak üzere, GYODER, KONUTDER ve İNDER üyelerinin projeleri yer alacak. Firmalar konut fiyatların­da yüzde 10 indirim yapacak. Ayrıca ödeme planı kapsamında 12 ve 24. ayda tüketici yüzde 15’er ara ödeme yapacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye