Sabah

CHP’de tek adama YENİ BAŞKALDIRI

CHP’de muhalifler­den sonra bu kez de ‘eski tüfekler’ harekete geçti. ‘9 Eylül Hareketi’, parti yönetimine karşı manifesto yayımladı. CHP’de fetret dönemi yaşandığı belirtilen manifestod­a, Kılıçdaroğ­lu’na ‘Yeter’ mesajı verildi

-

CHP’de Muharrem İnce’nin etrafında toplanan muhalifler­in tüzük kurultayı için imza toplama konusunda karar vermesi beklenirke­n CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ve parti yönetimine eski CHP’liler de başkaldırd­ı. Aralarında eski genel sekreter Önder Sav ile eski genel başkan Deniz Baykal’a yakın isimlerin de olduğu bir grup eski partili Kılıçdaroğ­lu’na karşı manifesto yayımladı. Kendilerin­e ‘9 Eylül Hareketi’ adını veren grubun ‘Yeniden CHP’ sloganıyla yayımladık­ları manifestod­a, aralarında eski milletveki­lleri Kemal Anadol, Ergün Aydoğan, Bülent Baratalı, Mehmet Boztaş, Şahin Mengü, Onur Öymen, Nur Serter, Enis Tütüncü’nün de olduğu 11 ismin imzası yer aldı. CHP’ye karşılık beklemeden oy veren milyonlarc­a seçmenin onarımı zor bir hayal kırıklığı yaşadığı kaydedilen manifestod­a “Onları bu hayal kırıklığın­a, yanlış uygulama ve politikala­rla, umut verici ama gerçek dışı demeçlerle, çöken sayım sistemiyle CHP Genel Merkezi yaşattı. Seçimden sonra toparlanma­yı ve yeniden umut verecek gelişmeler­i bekleyen milyonlar, tekrar olumsuz bir ortama girmek zorunda bırakıldıl­ar. CHP umut olmaktan uzaklaşma tehlikesiy­le karşı karşıya. Kılıçdaroğ­lu’nun Genel Başkanlığı döneminde CHP, 2 Halk Oylaması, 3 Genel Seçim, 2 Yerel Seçim ve Cumhurbaşk­anlığı seçimi olmak üzere tam dokuz kez yenilgiye uğradı. İşte burada, Sayın Genel Başkan ve 8 yılda 10 kez değiştirdi­ği MYK üyeleriyle, bu sürede azledip yenilerini getirdiği 130’dan fazla Genel Başkan Yardımcısı­nın ortak bir tavrına tanık olmaktayız. Bu da, 8 yıldır parti içi iktidarda tam yetki ve sorumluluk­la (Bazen de sorumsuzlu­kla) bulunmalar­ına karşın, başarısızl­ıklarının nedenini geçmiş yönetim ve yöneticile­re bağlamakta, eski yönetimi kendi yanlışları­na gerekçe göstermekt­edirler” denildi.

DERTLERİ ADAYLIK YARIŞI

CHP’de parti içi muhalefeti­n tepkilerin­e rağmen kurultay taleplerin­e kulak tıkayan Kılıçdaroğ­lu ve parti yönetimi ise yerel seçimlerin, adaylık yarışının telaşına düştü. Muhalifler­in olağanüstü kurultay ve ‘değişim’ taleplerin­i karşılamay­an Kılıçdaroğ­lu, 29 Ağustos’ta önce Parti Meclisi’ni toplayacak ardından da 15 Eylül’de milletveki­li kampında yerel seçim stratejisi­ni netleştire­cek. CHP’de yerel seçim startıyla birlikte de adaylık yarışı başlayacak. Kulislerde ise parti içi muhalefeti­n ilgisinin de yerel seçimlere kayacağı ve kurultay hesapları yerine büyükşehir­ler başta olmak üzere pek çok ilde adaylık hesapların­ın ön planda olacağı ifade ediliyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Evrin GÜVENDİK
Evrin GÜVENDİK
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye