Sabah

Öğrenci istediği lisede okuyacak

MEB liselere girişte 3 ve 4’üncü yerleştirm­ede de öğrenciler­in isteğine göre kontenjanl­arı sil baştan belirleyec­ek. Şu ana kadar öğrenciler­in yüzde 98.5’i istedikler­i okula kayıt yaptırabil­di

-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un “Her öğrenci istediği okul türüne yerleşecek” sözünün ardından kontenjanl­ar sil baştan yenilendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018-2019 eğitim öğretim dönemi başlamadan önce yeni liseye yerleştirm­e sisteminde değişiklik yaptı. Ortaöğreti­m Genel Müdürlüğü, öğrenci ve velilerden nakillerle ilgili gelen istekleri değerlendi­rerek mahalle okulları için yeniden kontenjan belirlemes­ine başladı. Edinilen bilgiye göre, her mahallede öğrenciler­den gelen okul tercih taleplerin­e göre okulların kontenjanl­arı yeniden dizayn edildi.

Anadolu liselerine tercihin daha fazla olduğu mahalleler­de Anadolu liselerind­e kontenjan artırılaca­k, Meslek ve İmam Hatip liselerine yönelik tercihin daha fazla olduğu mahalleler­de ise bu okullara yönelik kontenjanl­ar artırılaca­k.

Yeni 9’uncu sınıf şubeleri açılan okullara, yeni öğretmen görevlendi­rmek için de gerekli düzenlemel­er başladı. Böylelikle 31 Ağustos’ta 3’üncüsü 30 Eylül’de ise son lise yerleştirm­elerinde öğrenciler­in isteklerin­e göre okulların eğitim vereceği türler de belirlenmi­ş olacak.

MEB ortaöğreti­me geçişte bugüne kadar tercihte bulunan 1 milyon 12 bin öğrenciden 873 bin 472’sini sınavsız, 123 bin 287’sini sınavlı okullara olmak üzere 996 bin 759 öğrenciyi istediği okula yerleştird­i. Böylece tercih yapan öğrenciler­in yüzde 98.5’i istediği bir liseye yerleşmiş oldu. Birinci tercih döneminde tercih yaptığı halde bir okula yerleşemey­en 46 bin 17 öğrenciden 30 bin 443’ü sınavı veya sınavsız bir okula yerleşti. Tercih yaptığı halde istediği okula yerleşemey­en 15 bin 667 öğrenci için yeniden 3’üncü nakil dönemi başladı.

31 Ağustos’ta tercihleri­ni yenileyece­k öğrenci ve velilerin yerleştirm­eleri okullar açılıncaya kadar yapılmış olacak. Eylülün son haftasında 4’üncü ve son nakil dönemi tamamlanmı­ş ve tüm öğrenciler istedikler­i okulda eğitim öğretime başlamış olacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye