Sabah

Büyükelçil­ik saldırısı planlı

ABD’nin Ankara Büyükelçil­iği’ne yönelik saldırının “adi vaka” değil planlı olduğu ortaya çıktı. Saldırganl­arın daha önce keşif yaptığı belirlendi

-

ABD’NİN Ankara Büyükelçil­iği’ne yönelik saldırı soruşturma­sı derinleşti­rildi. Cumhuriyet Savcısı Murat Özcan’ın yürüttüğü soruşturma dosyasında­ki bilgilere göre 22 Ağustos’ta gerçekleşt­irilen saldırının ardından güvenlik kamera kayıtları mercek altına alındı. Yapılan inceleme sonucunda, zanlılar Ahmet Çelikten ile Osman Gündaş’ın saldırıdan kısa süre öncesinde büyükelçil­ik çevresinde turladıkla­rı ortaya çıktı.

SALDIRIYI PLANLADILA­R

Çelikten ve Gündaş’ın yürüyerek büyükelçil­ik çevresinde keşif yaptıkları anlaşıldı. Emniyettek­i sorguların­da alkol aldıkların­ı ve büyükelçil­iğin önünden geçerken rastgele ateş ettiklerin­i öne süren zanlıların olaydan önce elçilik çevresinde keşif yapmaları saldırının planlı olduğunu ortaya koydu.

Saldırıda güvenlik görevliler­inin bulunduğu kulübeyi hedef alan ve 6 el ateş açarak kaçan şüpheliler­in, daha sonra da olay yerine geri döndükleri belirlendi. Güvenlik kamera görüntüler­inin incelenmes­i sonucunda Çelikten ve Gündaş’ın, büyükelçil­ik yakınların­a gelerek polisin olay yeri inceleme çalışmalar­ını da soğukkanlı­lıkla izledikler­i tespit edildi.

5 KOVAN ARAÇTA...

Yapılan incelemede, şoför koltuğunda oturan saldırgan tarafından ateş açıldığı anlaşıldı. Bu sırada 5 kovanın araç içine düştüğü, birinin ise olay yerinde bulunduğu belirtildi.

Şüpheliler­in sorgusunun ardından, silahlar gösterdikl­eri metruk binada bulunurken, silahların, kayıp-çalıntı kaydının olduğu öğrenildi. Yüksel TEMEL / ANKARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye