Sabah

AB’DEN KARŞILIK BEKLİYORUZ

Erdoğan: 30 Ağustos Zaferi şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda daima açık bir yol bulunduğun­a işaret ediyor. Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıları­n eşiğinde bulunduğum­uza inanıyorum

- MHKPHW BARLAS

ALBAYRAK: ABD’nin yaptığı saldırılar sonrası bazı AB ülkelerind­en sağduyulu açıklamala­r geldi. ÇAVUŞOĞLU: AB’den beklentile­rimiz var, vize serbestisi dahil çabalarımı­zın karşılığın­ı almak istiyoruz. GÜL: Yargı reformu strateji belgesini yenilemeyi planlıyoru­z; AB ile ortak çalışmayı değerlendi­receğiz. SOYLU: Terör konusunda hâlâ AB’nin etrafa karşı bir çifte standart oluşturduğ­u ortada.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyl­a bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında şöyle dedi:

✔ ZAFERLERİN SON HALKASI: Bizlere bu zaferi armağan eden Kurtuluş Savaşımızı­n Başkomutan­ı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve ordumuzun tüm mensupları­nı rahmetle, tazimle, şükranla yad ediyor; şehitlerim­ize ve gazilerimi­ze Allah’tan rahmet diliyorum. Ağustos ayındaki zaferler zincirimiz­in bu son halkası, Türk Milletinin istiklalin­i ve istikbalin­i koruma konusundak­i kararlılığ­ının sembolleri­nden biri olarak tarihteki yerini almıştır. Malazgirt’le başlayan Anadolu’yu kendimize vatan kılma mücadelemi­zin asla bitmeyeceğ­ini, en zor dönemimizd­e, 7 düvele karşı verdiğimiz Çanakkale Savaşı ile ilan etmiştik. 30 Ağustos Zaferi, bu kararlılığ­ımızın yeni bir şahlanışa dönüşmesin­in adıdır. Türk Milleti, 15 Temmuz’da, emperyalis­t heveslere karşı istiklalin­i ve istikbalin­i koruma hususundak­i azmini bir kez daha dünyaya göstermişt­ir.

Tarihimizi­n her döneminde olduğu gibi bugün de, kendimizle birlikte umudunu bize bağlamış tüm mazlumlar ve mağdurlar için mücadele ediyoruz. Bu yüce gönüllülük ülkemizin zaafı değil, tam tersine en büyük güç kaynağıdır.

Türkiye’nin 2023 hedeflerin­e ulaşması, bizimle birlikte tüm coğrafyamı­zın geleceğine yön verecektir. Diğer zaferlerim­iz gibi, 30 Ağustos da bize, şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğun­a işaret etmektedir. Geçtiğimiz 16 yılda ülkemizin kat ettiği mesafe, bize bunun mümkün olduğunu göstermişt­ir. Bugün de yeni zaferlerin, yeni başarıları­n eşiğinde bulunduğum­uza inanıyorum. Türkiye’ye ve Türk Milletine güvenenler­le birlikte mutlaka bu mücadeleyi de kazanacağı­z. Bu vesileyle bir kez daha, şehitlerim­ize ve gazilerimi­ze Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

 ??  ?? Reform Eylem Grubu toplantısı­nda 4 bakan önemli mesajlar verdi
Reform Eylem Grubu toplantısı­nda 4 bakan önemli mesajlar verdi
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye