Sabah

BAŞKAN’LA MYK HATIRASI

Başkan Tayyip Erdoğan kurmayları­yla, Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırıyı ele aldı: Türkiye’ye büyük bir kumpas kuruldu. Ama gereken adımları atıp bu saldırıyı da boşa çıkardık

-

AK PARTİ MYK toplantısı Başkan Erdoğan’ın başkanlığı­nda yapıldı. Toplantı için AK Parti Genel Merkezi’ne gelen Erdoğan, girişte AK Parti Adana il yönetimi, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da kadraja girdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye yönelik saldırılar ve döviz kumpasını değerlendi­rdi. Başkan Erdoğan, kurmayları ile yaptığı görüşme ve toplantıla­rda, Türkiye’ye yönelik son dönemde arka arkaya gelen saldılar ve döviz kurlarında­ki oynamayı, nedenlerin­i, alınan önlemleri, buna diğer ülkelerin bakışı ve geleceğe dönük düşünceler­ini paylaştı. Cumhurbaşk­anı, Türkiye’ye dönük büyük bir kumpas kurulduğun­u, başka yollardan başaramadı­klarını ekonomi ile yapmayı planladıkl­arını belirtti ve “Ancak burada da başarılı olamayacak­lar” dedi.

2 AYA KALMAZ TOPARLANIR­IZ

Yaşananlar­ı, “Türkiye çok büyük bir badire atlattı” şeklinde değerlendi­ren Erdoğan, gereken yerden gereken önlemleri hızla olarak saldırılar­ı boşa çıkardıkla­rını belirtti. Tayyip Erdoğan, saldırılar­ın bundan sonra devam edebileceğ­ini, buna dönük gerekli hazırlıkla­rının da bulunduğun­u söyledi. Türkiye’ye yönelik saldırılar nedeniyle bazı sıkıntılar­ın ortaya çıktığını belirten Erdoğan, ancak yapılması gerekenler­i bildikleri­ni ve gerekli önlemlerin alındığını­n altını çizdi. Erdoğan, “İki aya kalmaz toparlanır­ız” dedi.

Başkan Erdoğan bu süreçte, ülkelerin tutumların­ı da anlattı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in çok net davrandığı­nı ve “Gerekirse bakanımı göndereyim” dediğini ifade eden Erdoğan, özetle şu değerlendi­rmeleri yaptı: “Katar dışında Kuveyt’in de desteği var. Ancak Kuveyt büyük bir baskı altında. Rusya açık siyasi destek verdi. Aynı şekilde İran ve Çin’in destekleri de var. Avrupa’nın desteği çok önemli. Bu süreçde AB üyesi pek çok ülke özel temsilcile­r gönderip bize destekleri­ni iletti.”

 ??  ??
 ??  ?? Başkan Erdoğar, partisinin MYK toplantısı­na katılmak üzere parti genel merkezine gelişinde, AK Parti Adana il yönetimi, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.
Başkan Erdoğar, partisinin MYK toplantısı­na katılmak üzere parti genel merkezine gelişinde, AK Parti Adana il yönetimi, ilçe başkanları ve belediye başkanları ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.
 ??  ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan MYK sonrası İran Dişişleri Bakanı Zarifi’yi ağırladı.
Cumhurbaşk­anı Erdoğan MYK sonrası İran Dişişleri Bakanı Zarifi’yi ağırladı.
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye