Sabah

Süper Lig “18+” işaretiyle yayınlanma­lı!.

-

N kısa Üst pür Türkiye’deki Kurumu.. melalinden adı. e beri tiğim işe Açılışı anlamakta yaradığını bir Radyo şikâyet kurum televizyon­ların güçlük Televizyon yıllardan var. ederiz RTÜK çek ya hali yıllardır. kurumdur ler. okurlar..Ama Üstelik Hepsinin işte.. binlerce hiçbir Her sorumlusu şikâyet şey şeyi yapmazlar. görür, de bu yağar, bilir

hakkı” Devletin diye onlara verdiği “Huzur paraları alır, huzur içinde yaşarlar.

Ağır mı oldu, RTÜK Üyeleri!. Bana düzelttiği­niz bir, tek bir şeyi söyleyin, Ankara yollarına düşüp teker teker elinizi öpe yim. Üstelik siz Meclis tarafından seçilirsin­iz. Her rir” gibi.. siyasi parti gurubunun temsilcisi var içinizde yani..

Yahu bunca partinin bunca rezilliğe ortak göz yumduğu, susup geçiştirdi­ği tek yer sizin toplantı salonunuz bu ülkede.. Yani sizdeki bu anlaşma yı ülkeye örnek göstermek gerek aslında..

Haberler dahil televizyon­lar da her yayın başlarken önüne bir simge konuyor, RTÜK tali matıyla.. 7+ mesela.. “7 yaşından yukarılar için” demek.. Benzeri 13+, 18+ işaretleri var.. Bunların yanında neden kısıtlandı­ğını göste ren semboller.. “Cinsellik içerir.. Şiddet içe

Şimdi teklifime geliyorum..

Bu ülkede Süper Lig maçları RTÜK emriyle, önüne “18+” işareti konarak yayınlansı­n..

Çünkü bu maçların hepsi çocuklar tarafından izleni yor ve hepsi bol bol Sahtekarlı­k içeriyor.. Çocuk bunla rı izliyor ve sonra babasına ve okuldaki hocasına sormak istiyor tabii.

“Hani bana dürüstlüğü­n en büyük erdem olduğunu söylüyorsu­nuz durmadan. Oysa gerçek hayatta kazanan lar hep sahtekârla­r, değil mi?”

Verecek cevabımız var mı?.

Ortada hakemler, tepelerind­e “VAR” varken üstelik, sahtekârlı­k gırla gidiyor.

İki rakip yan yana koşuyor mesela. Temas ayakların da.. Eee. Ayak topu bu. Olacak tabii.. Biri kendini yere atıyor. Ama çığlık ve üç takla atarak.. Ama elleri ile yüzü nü tutarak. Niye?. Çünkü yüze darbe sarı kart.. Hakem yutarsa rakip sararacak. Sonuç.. Ya oyundan düşecek, ya bir sarı daha kırmızı..

İki rakip yan yana koşuyor. Temas bile yok. Yakın çekim tekrarda görülüyor. Ama gene tribünden duyu lan bir çığlık. Gene önce havaya fırlıyor, sonra denize atlar gibi çimlere dalıyor, yerde dört burgu.. Sonra elinin biriyle yeri tokatlamay­a başlıyor.. Sedye değil, ambülans gerek, görüntü o.. Ölüyor adam, yetişin..

Sonra o sahtekâr anında ayağa fırlıyor ve hakemin verdiği frikiği atıyor.

Hakem denen adam da “Demin ölüyordun, şimdi bu ne” diye alnına sarıyı çakmıyor. O frikik bir de gol olursa, ekran başındaki çocuğu düşünün siz.

“Sahtekârlı­k yapmak, etra fı kandırmak ser best. mu sun, kazanıyor yutturamaz Yutturdun san zaman cezası niye yok. sah O tekârlık kötü bir şey olsun. Hiç bir riski olmayan kazanma yolunun nesi kötü” diye düşünürse, her maç en az kırk kere şahit olur, ezber lerse, o çocuğun artık “Dürüst” yetişmesin­e imkan kalır mı?.

Bu ülkede Futbol Federasyon­u, bu ülkede Merkez Hakem Kurulu, ötesine geçelim, bu ülkede “Sorumlu” bir Gençlik Spor Bakanı olsa, bu sahtekârlı­kları önleye cek kararlar alınır, hem de şimdi

“VAR”lı hakem lerle hem de nasıl uygulama ya koyarlardı. O zaman cezasız kal madıkları için biter di, sahtekârlı­klar.

yazdıkları­mı, medet yıllardır Ama Bu RTÜK, yüzden umuyorum.. izliyor yok. “Çocuklarım­ızı hepsi Bu onlardan ve önlem değil, almıyorlar.. ve gençlerimi­zi “Uyuyan” RTÜK’ten bu ‘Sahtekârlı­k eğitimi’nden maç yayınların­ın uzak önüne tutmalıyız” “18+” derse işareti ve koydurursa, Süper Lig Canlı yer yerinden Futbol RTÜK “Süper Varlığıyla de, Ligi”ne oynar. yeniden Sahtekârla­r yokluğunda­n döner. itibar kazanır. Ligi” kimsenin bu sayede, haberdar “Süper olmadığı

 ??  ?? Hıncal 8L8d
Hıncal 8L8d

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye