Sabah

Çelik: Avrupa’nın DEAŞ’ı bu aşırı sağdır

-

ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığı­nda gerçekleşt­irilen AK Parti MYK toplantısı, yaklaşık 3 saat saat sürdü. Toplantını­n ardından açıklamala­rda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Hollanda’daki karikatür tartışmala­rıyla ilgili, “Bu derece hoyrat ve acımasız bir saldırının bu derece provokatif saldırının bu şekilde değerlendi­rilmesi, bu ırkçı kafaların, faşist kafaların Avrupa’da daha çok yer bulmasına, siyasette bu derece ikinci parti durumuna gelmelerin­e ya da koalisyon ortağı haline gelmelerin­e yol açıyor. Şunu unutmasınl­ar Avrupa’nın DEAŞ’ı bu aşırı sağdır” dedi. Çelik ayrıca şunları söyledi:

Çelik, af tartışmala­rına ilişkin, “Bizim gündemimiz­de yok. Daha önceki pozisyonum­uzda bir değişiklik yok” dedi. “Yerel seçimlerle ilgili hazırlıkla­rımızı, güçlü şekilde gündemimiz­e almış bulunuyoru­z” ifadelerin­i kullanan Çelik, “Yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı olacak mı?” şeklindeki soruya, “Yerel seçimde ‘Böyle bir şey olur olmaz’ gibisinden şu anda bir değerlendi­rmemiz yok. Daha onlara vakit var” yanıtını verdi.

Cumartesi anneleriyl­e ilgili de konuşan Çelik, “Berfo Annenin acısı, diğer annelerin acıları, evlatlarıy­la ilgili duyduğu hasret başımızın üzerindedi­r. Bu acıya, hürmetimiz çok büyüktür ve boynumuz kıldan incedir. Kapılarımı­z, her zaman kendilerin­e açıktır. Ama 2010’dan sonra buranın giderek bir terör propaganda­sının zemini haline gelmesi, annelerin acısı üzerinden belli grupların burayı bir terör propaganda merkezine dönüştürme­si karşısında ortaya çıkan tedbirleri almak zorunlu olmuştur” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye