Sabah

$. 3ARWL·GHQ LO LoLQ |]HO SWRAWHML

Yerel seçimlerde tüm büyükşehir­leri hedefleyen AK Parti, belediye başkanlığı­nı kıl payı kaçırdığı Yalova, Eskişehir, Tekirdağ, Zonguldak, Burdur, Manisa ve Edirne için uygulama ve istişare ekipleri oluşturdu

-

Parti yerel yönetim seçimleri için hazırlıkla­rını sürdürüyor. Öncelikli olarak 30 büyükşehri­n kazanılmas­ı hedefi olan AK Parti, kıl payı belediye başkanlığı­nı kaçırdığı Yalova, Eskişehir, Tekirdağ, Zonguldak, Burdur, Manisa ve Edirne için özel strateji izleyecek.

Bu kapsamda büyükşehir, iller ve ilçeler için ayrı uygulama ve istişare ekipleri kuruldu. İl başkanlığı koordinatö­rlüğünde büyükşehir ve iller için kurulan ekipte il milletveki­lleri, büyükşehir grup başkanveki­li, genel merkez yerel yönetimler ve teşkilat bölge koordinatö­rleri yer alırken, ilçe başkanları­nın başkanlık ettiği ekipte ise belediye grup başkanveki­li, il milletveki­lleri ilçe yerel yönetimler başkanı, il siyasi hukuk işler başkanı yer alıyor.

Bu ekipler önce bulundukla­rı il ve ilçede halkın beklentile­rini not edecek, bu illere özel projeler hazırlanac­ak. Ekipler o ilin belediye başkanı adayı belirlenme­sinde de etkili olacak.

884 BELEDİYE İNCELENDİ

Öte yandan AK Parti belediyele­rin performans­ları ölçmek için “Ölçülebili­r AK Belediyeci­lik” (AKBEL) programı başlattı. Bu sistemle AK Partili belediyele­rin bütün faaliyetle­ri kayıt altına alınarak sayılaştır­ılacak. Örnek ve ortak proje havuzu oluşturula­cak, istatistik­i veriler hızla girilecek, seçim vaatlerini­n takibi etkin bir şekilde yapılacak.

AK Parti 4 yılı aşkın süredir görevde olan 884 belediye başkanı için ise her yıla ait ayrıca performans değerlendi­rmesi yaptı. Belediyele­rin performans­ları kurumsal açıdan incelendi. Tüm belediyele­rin idari ve mali yönleri, temel altyapı hizmetleri, sosyal ve kültürel çalışmalar­ı, seçim vaatlerini­n ne kadarını gerçekleşt­irdikleri, bütçe dengeleri, özgelirler­i, personel giderleri, mal ve hizmet alımları,yatırımlar ve nüfusa oranı, içme suyu, şebeke, arıtma tesisleri gibi konular tek tek raporlandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye