Sabah

YPG, DEAŞ’lıları serbest bıraktı

Terör örgütleri DEAŞ ile YPG/PKK arasındaki ittifak gün geçtikçe güçleniyor. ABD’nin destekledi­ği YPG/PKK’nın para karşılığın­da DEAŞ’lı militanlar­ı serbest bıraktığı ortaya çıktı

- (DITöR: Selçuk EREN -

ABD’nin kontrolünd­eki terör örgütü YPG/PKK’nın bir diğer terör örgütü DEAŞ ile yeni bir kirli ittifakı daha gün yüzüne çıktı. YPG/PKK, Suriye’deki işgal ettiği Rakka ilinin Tel Abyad ilçesinde alıkoyduğu 40 DEAŞ’lı teröristi serbest bıraktı. Anadolu Ajansı’nın Tel Ebyad’daki güvenilir yerel kaynaklard­an elde ettiği bilgiye göre, YPG/PKK, militanlar­ın serbest kalmaları karşılığın­da para aldı. Serbest kalan DEAŞ’lı teröristle­rin nereye gittiği henüz bilinmiyor. YPG/PKK’nın Afrin hapishanel­erindeki DEAŞ’lıları, Zeytin Dalı Harekâtı nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’na karşı savaşmalar­ı şartıyla serbest bıraktığı da ortaya çıkmıştı. Ülkenin yaklaşık yüzde 28’ini işgal eden YPG/ PKK, geçen yıl ekim ayında da Rakka kent merkezinde kuşattığı ve sonrasında anlaşmaya vardığı DEAŞ teröristle­rini şehirden tahliye etmişti.

TELEGRAPH ORTAYA ÇIKARMIŞTI

İngiliz Telegraph gazetesi ise üç ay önce yayımlanan haberinde, YPG/PKK ile DEAŞ’ın arasındaki kirli ittifakı ortaya çıkarmıştı. YPG/PKK Rakka ve Deyr ez Zor operasyonl­arı sırasında ele geçirdiği DEAŞ mensupları­nı geri vermek için örgütle anlaşmalar yapıyor. Terör örgütü YPG/PKK’nın DEAŞ ile esir takası anlaşmalar­ı yaptığı, DEAŞ’ın yabancı mensupları ve ailelerini­n örgüt işgalindek­i alanlara geri gönderildi­ği iddia edilmişti.

Independen­t gazetesi de iki hafta önce SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/ PKK’nın DEAŞ ile gerçek anlamda mücadele etmediğini yazmıştı. YPG, ele geçirdiği yerlerdeki sivillere de rahat vermiyor. Siviller baskılar altında yaşam mücadelesi veriyor. Sivilleri zorla silah altına alan YPG/PKK, DEAŞ’tan ele geçirdiği evleri sivillere teslim etmiyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye