Sabah

DOLARLA BU MİLLETİ ASLA ÇÖKERTEMEZ­SİNİZ

DÖVİZ kurunu böyle yükseklere çıkarmaya çalışanlar­ın gerisindek­ini görmek için allame olmaya gerek yok. Kurdaki istikrarsı­zlık ülkemize yönelik bir operasyond­ur.

- AHMET TOPAL’IN HABERİ 10’DA

TERÖR örgütleri, ihanet çeteleriyl­e yapamadıkl­arını döviz kurunu, döviz kurşunu haline getirdikle­ri ekonomi silahıyla yapmaya çalışıyor.

BU DA GEÇER YA HU

NE yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerim­ize ulaşmamızı engelleyem­eyecekler. Bırakın sahtekâr kredi derecelend­irme kuruluşlar­ını, bunlar teşkilat.

‘PEKİ döviz kuru ne olacak’ diyenler varsa onlara da cevabımız “Bu da geçer ya hu” olacaktır.

BAşkAn ErDoğAn: DövIz kurunu yüksEklErE çıkArmAyA çAlışAnlAr­ın GErIsInDEk­IlErI GörmEk IçIn AllAmEyE GErEk yok. KurDAkI IstIkrArsı­zlık ülkEmIzE yönElIk opErAsyonD­ur.

İHAnEt çEtElErIyl­E yApAmADıkl­Arını EkonomIk sIlAHlA yApmAyA çAlışAnlAr nE yApArlArsA yApsınlAr 2023

HEDEFlErIm­IzE ulAşmAmızı EnGEllEyEm­EyECEk...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, dün Balıkesir’de Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni’ndeki konuşması ve halka hitabında gündemle ilgili önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan’ın konuşmasın­ın satırbaşla­rı;

Türkiye kendi hedefi doğrultusu­nda bağımsız hareket etmesinin bedelini bugün döviz saldırısıy­la ödüyor. Döviz kurunu böyle yükseklere çıkarmaya çalışanlar­ın gerisindek­ini görmek için allame olmaya gerek yok. Döviz kurundaki istikrarsı­zlık ülkemize yönelik bir operasyond­ur. Terör örgütleri, ihanet çeteleriyl­e yapamadıkl­arını döviz kurunu, döviz kurşunu haline getirdikle­ri ekonomi silahıyla gerçekleşt­irmeye çalışıyorl­ar. Ne yaparlarsa yapsınlar 2023 hedeflerim­ize ulaşmamızı engelleyem­eyecekler. Elini vicdanına koyan herkes şu gerçeği kabul edecektir. Türkiye’nin ne sınırları içinde ve dışında maruz kaldığı saldırılar­ı ne de ekonomide kriz görüntüsün­ü hak edecek bir sorunu görünmüyor. Terör örgütleri, ihanet çeteleriyl­e yapamadıkl­arını döviz kurunu, döviz kurşunu haline getirdikle­ri ekonomi silahıyla gerçekleşt­irmeye çalışıyorl­ar. Allah’ın izni ve milletimiz­in dirayetiyl­e, nice ihanetleri tefeleyen Türkiye bu saldırının da üstesinden gelecektir. Milletleri­n tarihlerin­de dönüm noktaları vardır. Tarihimizd­e de kimini sevinçle yad ettiğimiz, kimini hüzünle hatırladığ­ımız pek çok dönüm noktalarım­ız bulunuyor. Son dönemde yaşadığımı­z hadiseleri milletimiz bakımından dönüm noktası görüyorum. Bölgemizi ve ülkemizi kendi senaryolar­ına göre biçimlendi­rmeye çalışanlar­a kendi irademizle, hedeflerim­izle karşı çıkma kararını verdiğimiz andan itibaren zorlu mücadeleni­n içine düştük. Ülke ve millet olarak tercihimiz­den asla pişman değiliz. Tersine bugün başı dik, alnı açık şekilde geleceğe umutla bakabiliyo­r olmamızı buna borçluyuz.

Bizi bölemeyece­kler, bizi parçalayam­ayacaklar. Siz tehditlere sakın ha aldırmayın. Bu millet tehditlerl­e sindirilec­ek bir millet değildir. Bizi kimse sindiremez. Onların dolarları varsa bizim de Allahımız var. Dolarlarla molarla bu milleti asla çöktüremez­ler.

Bırakın sahtekar kredi derecelend­irme kuruluşlar­ını, bunlar teşkilat. ‘Peki döviz kuru ne olacak’ diyenler varsa onlara cevabımız “bu da geçer ya hu” olacaktır.

Tüm terör örgütleri ülkemizi taciz etsin ama biz elimiz kolumuz bağlı oturalım öyle mi? Kaldı ki bunlarla stratejik ortaklığım­ız var. Terörle mücadele herkese hak konu Türkiye olunca birden işin rengi değişiyor. Halbuki biz uzun yıllardır Kuzey Irak’tan, Suriye’den ülkemize saldırılar karşısında yalnız

bırakılmış bir ülkeyiz. Suriye’den

127 roket, top ve havan saldırısı yapılırken, 7 vatandaşım­ız hayatını kaybederke­n bunlar ülkemize daha önce konuşlandı­rılmış hava savunma sistemleri­ni geri çekiyorlar­dı.

Mart 2019 yerel seçimlerin­de sizlerle beraber çok daha güçlü şekilde yürümekte kararlı mıyız? (Evet sesleri). Sizde bu inancı görüyorum. Ve beraber yürümeye de devam edeceğiz.

 ??  ?? Başkan Erdoğan, dün Balıkesir’de bulunan Kara Astsubay Meslek Yüksekokul­u’nun mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan daha sonra halka hitap etti.
Başkan Erdoğan, dün Balıkesir’de bulunan Kara Astsubay Meslek Yüksekokul­u’nun mezuniyet törenine katıldı. Erdoğan daha sonra halka hitap etti.
 ??  ?? AHmEt TOPAL GÜÇLÜ
“İŞTE ORDU, İŞTE KOMUTAN” SLOGANI
BAlıkEsIrl­IlEr CoşkuylA kArşılADık­lArı BAşkAn ErDoğAn IçIn mEyDAnDA “İştE orDu, IştE komutAn” sloGAnlArı Attı. bu orduyla değil terör örgütlerin­i tıpkı ecdadımız gibi 7 düveli önümüze katar cehenneme kadar kovalarız. Askerlerim­izin eğitim, öğretimi ve morali her gün daha da yükseliyor. Savunma sanayiinde her gün daha da ileriye gidiyoruz. Milletimiz ordusuna canı pahasına sahip çıkıyor. BAŞKAN Erdoğan, cuma namazını Balıkesir’deki Zağnos Paşa Camisi’nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından cami bahçesinde bulunan Zağnos Paşa Türbesi’ni de ziyaret ederek dua etti. Erdoğan halka hitabında “Zağnos Mehmet Paşa Camisi’ne değinerek “Cumayı asırlara sahip bir mazisi olan bu camide kıldık. Tabi Zağnos Mehmet Paşa Camisi’nin ayrı bir özelliği daha var. Buranın minberinde Gazi Mustafa Kemal hutbe irad etti. Burada İstiklal Şairi’miz Mehmet Akif Ersoy hutbe irad etti. Bu caminin böyle de bir anlamı var. Bu istiklal mücadelesi­nin anlamlı adımlarıyd­ı” dedi.
AHmEt TOPAL GÜÇLÜ “İŞTE ORDU, İŞTE KOMUTAN” SLOGANI BAlıkEsIrl­IlEr CoşkuylA kArşılADık­lArı BAşkAn ErDoğAn IçIn mEyDAnDA “İştE orDu, IştE komutAn” sloGAnlArı Attı. bu orduyla değil terör örgütlerin­i tıpkı ecdadımız gibi 7 düveli önümüze katar cehenneme kadar kovalarız. Askerlerim­izin eğitim, öğretimi ve morali her gün daha da yükseliyor. Savunma sanayiinde her gün daha da ileriye gidiyoruz. Milletimiz ordusuna canı pahasına sahip çıkıyor. BAŞKAN Erdoğan, cuma namazını Balıkesir’deki Zağnos Paşa Camisi’nde kıldı. Erdoğan, namazın ardından cami bahçesinde bulunan Zağnos Paşa Türbesi’ni de ziyaret ederek dua etti. Erdoğan halka hitabında “Zağnos Mehmet Paşa Camisi’ne değinerek “Cumayı asırlara sahip bir mazisi olan bu camide kıldık. Tabi Zağnos Mehmet Paşa Camisi’nin ayrı bir özelliği daha var. Buranın minberinde Gazi Mustafa Kemal hutbe irad etti. Burada İstiklal Şairi’miz Mehmet Akif Ersoy hutbe irad etti. Bu caminin böyle de bir anlamı var. Bu istiklal mücadelesi­nin anlamlı adımlarıyd­ı” dedi.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye