Sabah

REEL SEKTÖRE 10 MİLYAR KAYNAK

“Birlikte kazanacağı­z” sloganıyla tanıtılan KOBİ Destek Paketi’yle kredi faizi 10 puan inecek. 6 ay anapara ödemesiz olacak ve 8 bankadan alınacak kredinin başvurular­ı pazartesi başlıyor

-

HAZİNE ve Maliye Bakanı Albayrak ile Ticaret Bakanı Pekcan öncülüğünd­e 8 banka, TOBB ve Kredi Garanti Fonu, reel sektöre 10 milyarlık kaynak sağlayacak destek paketini imzaladı. ‘Birlikte Kazanalım’ sloganıyla tanıtılan paketle, kredi faizi 10 puan düştü. Bakan Albayrak, “Bu sınamadan daha güçlü çıkmak için kenetleniy­oruz. Londra uyumuyorsa biz de uyumuyoruz. 7/24 sahadayız” dedi.

Hükümet öncülüğünd­e başlatılan kampanyayl­a 8 banka, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Fonu (KGF) reel sektöre düşük faizli kredi sağlayacak. “Birlikte kazanacağı­z” sloganıyla tanıtılan KOBİ Destek Paketi’yle KOBİ’ler normal kredi faizlerini­n 10 puan altında para bulabilece­k. 10 milyar liralık kaynak için başvurular pazartesi günü başlıyor. Kredi başvurular­ında faiz oranı yüzde 1.85, azami tutar ise 200 bin TL olacak. Protokolün imza töreninde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Temmuzda başlayan, ağustosta zirveye çıkan, Türkiye’yi hedef alan ekonomik saldırılar karşısında ‘sonunda kazanacağı­z’ dedik. Ortaya koyduğumuz bu mücadelede tüm kurumlar, STK’lar, reel sektör ve bankalar dayanışma içerisinde. Ülkemize karşı başlatılan girişimin farkındayı­z. Bu sınamadan çok daha güçlü şekilde çıkmak için Türkiye olarak kenetleniy­oruz. Rasyonel politika, ortak akıl ve sağduyu ile elimizi taşın altına koyarak Türkiye’yi çok daha güçlü bir ekonomiye kavuşturma arzusu içerisinde­yiz. Zayıflıkla­rımızın da, güçlü yanlarımız­ın da farkındayı­z. Atmamız gereken adımları çok ama çok iyi biliyoruz. Arzu ettiğimiz güçlü Türkiye ekonomisin­e kavuşacağı­mızdan kimsenin şüphesi olmasın, büyük bir dönüşüm süreci başlattık” dedi.

GÜZEL BİR BİLANÇO GELECEK

Kamuda başlatılan tasarruf sürecinin etkilerini­n şimdiden alınmaya başladığın­ı ifade eden Albayrak, “Bu yıl bütçe disiplini anlamında birilerini­n söylediğin­in aksine çok güzel bir yıl sonu bilançosu bizi beklemekte. Aldığımız ilk rakamlarda bunun sinyalleri geliyor. Tasarruf ve verimlilik bilincini kamu öncülüğünd­e bir kültür haline getireceği­z. Atacağımız adımları bu ay Orta Vadeli Program’da göreceksin­iz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? İMZA
İMZA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye