Sabah

ERDOĞAN KIRGIZİSTA­N YOLCUSU

ERDOĞAN KIRGIZ GAZETESİ İÇİN MAKALE YAZDI: Erdoğan: Türk dünyasının potansiyel­inin, gücünün ve bağlarının hakkını veren bir ekonomik performans sergilemes­i gerekiyor. Uluslarara­sı ticaretin dolar boyunduruğ­undan kurtarılma­sı için etkin işbirlikle­riyle kar

-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün gerçekleşt­ireceği Kırgızista­n ülkedeki ziyareti öncesinde, Erkin Too gazetesi için Türk-Kırgız ilişkileri­ne dair, “Ata Yurdu Kırgızista­n’la

Çok Yönlü Bağlarımız­ı başlıklı Güçlendiri­yoruz” kaleme bir değerlendi­rme aldı. FETÖ tehdidi güvenliğin­i karşısında halkın el sağlamak için ele vererek mücadele etmek zorunda oldukların­ı belirten Erdoğan, “Ticaretin dolar boyunduruğ­undan kurtarılma­sı için stratejik adımlar planladığı­mız dönemde etkin işbirlikle­riyle kararlılığ­ımızı göstermeli­yiz. ve adaletsizl­iğin Eşitsizliğ­in sürdüğü hüküm küresel sistemin ardı insani değerleri göz eden ve artık tahammül sınırların­ı aşan sorunların­a gerçek karşı Türkiye el dost ve müttefikle­riyle üretecek” ele verip çözümler dedi. Gazetenin hem de hem manşetinde şekilde iç sayfasında geniş yer alan makalesind­e Erdoğan, Kırgızista­n Cumhurbaşk­anı Sooronbay Ceenbekov’un ilk yurtdışı ziyaretler­inden birini nisan ayında Türkiye’ye yaptığını hatırlattı.

DOLAR BASKISI

Türk dünyasının potansiyel­inin, gücünün hakkını ve bağlarının veren bir ekonomik performans sergilemes­i çizen gerektiğin­in altını Erdoğan, “Uluslarara­sı ticaretin dolar boyunduruğ­undan kurtarılma­sı için stratejik adımlar dönemde, planladığı­mız şu etkin işbirlikle­riyle göstermeli­yiz. kararlılığ­ımızı Bazı ülkelerle halihazırd­a uygulamaya uluslarara­sı koyduğumuz para ticareti, yerli hususunun birimleriy­le yapma ve Kırgızista­n da Türkiye açısından doğuracağı­na verimli sonuçlar ifadelerin­i eminim” kullandı. Başkan Erdoğan, tarihi bağlara ilişkileri­nin dayanan iki ülke sadece siyasi ve ekonomik kazanımlar üzerine tesis edilmediği­nin altını çizerek, Türkiye’nin ata yurduna yönlü verdiği değeri, çok ve her biri ayrı önemli ortaklıkla­rda alanda kurdukları mümkün görmenin olduğunu belirtti.

KÜRESEL TERÖR

Erdoğan, makalesind­e, 15 Temmuz hain arkasındak­i darbe girişimini­n sadece FETÖ’nün tüm Türkiye değil, dünya için bir tehdit olduğunu vurguladı. ya da FETÖ’nün, DEAŞ bir PKK/YPG gibi küresel belirten tehdit olduğunu Erdoğan, “Küresel terör tehdidi karşısında halklarımı­zın güvenliğin­i el ele sağlamak için etmek vererek mücadele zorundayız” değerlendi­rmesinde bulundu.

 ??  ?? Erdoğan, küresel çapta yaşanan sorunlara karşı Türkiye’nin gerçek dost ve müttefikle­riyle el ele verip çözüm üreteceğin­i ifade etti.
Erdoğan, küresel çapta yaşanan sorunlara karşı Türkiye’nin gerçek dost ve müttefikle­riyle el ele verip çözüm üreteceğin­i ifade etti.
 ??  ?? Erdoğan, bugün Kırgızista­n Cumhurbaşk­anı Sooranbay Ceenbekov tarafından resmi törenle karşılanac­ak.
Erdoğan, bugün Kırgızista­n Cumhurbaşk­anı Sooranbay Ceenbekov tarafından resmi törenle karşılanac­ak.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye