Sabah

Türkiye’nin Oscar’ları SAHİPLERİN­İ BULUYOR

Antalya Film Festivali 29 Eylül’de başlıyor. Menderes Türel tanıtım toplantısı­nda “Oscar gibi Türkiye’deki tüm üretimleri­n ödüllendir­ileceği sektör ödülleri önemli bir boşluğu dolduracak” dedi

- )XUNDQ <$=&, ANTALYA

SABAH gazetesini­n ana medya sponsoru olduğu Türk sinemasını­n en uzun soluklu değeri olan Uluslarara­sı Antalya Film Festivali, 29 Eylül- 5 Ekim arasında düzenlenec­ek. Bu yılki teması “insanlık” olarak belirlenen, 55 filmlik programla 55’inci kez sinemaseve­rle buluşmaya hazırlanan festivalde, ünlü yönetmen Ferzan Özpetek ile oyuncu, yönetmen ve senaryo yazarı olarak sinemada 20’nci yılını kutlayan Cem Yılmaz’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek. Festivalin açılışı, İranlı yönetmen Asghar Farhadi’nin de katılacağı “Everybody Knows /Herkes Biliyor” filminin Türkiye prömiyeriy­le başlayacak. Bu yılki Onur Ödülleri ise usta Macar yönetmen Bela Tarr, Itır Esen ve Ömer Vargı’ya verilecek.

Festival programını düzenlediğ­i toplantıyl­a açıklayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Yarışma bölümüne başta Rusya, Çin, İran, Lübnan, Ukrayna, Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Litvanya, Macaristan, Brezilya, Arjantin olmak üzere 26 ülkeden 84 başvuru yapıldı” dedi.

Başkan Türel, “Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Uluslarara­sı Antalya Film Festivali’ne evrildiği dönemde, dünyada verilen sektör ödüllerini­n Türkiye’de de verilmesin­e öncülük edeceğiz. Amerika’daki Oscar ödülleri gibi Türkiye’de üretilen tüm üretimleri­n ödüllendir­ileceği sektör ödülleri sisteminin kurulması önemli bir boşluğu dolduracak. Buna Antalya olarak biz öncülük etmiş olacağız. Önümüzdeki yıldan itibaren verilmesin­i düşündüğüm­üz ‘Türkiye Sinema Endüstrisi Ödülleri’ her yıl vizyona girmiş tüm filmlerin yanı sıra, festivalle­rde gösterilen bağımsız sinemanın da değerlendi­rileceği bir sistemle verilecek” dedi.

Sinema Genel Yönetmeni Erkin Yılmaz ise şöyle dedi: Türk sinema endüstrisi alanında tarihe tanıklık ediyoruz. Tabiri caizse Türkiye’nin Oscar’ları olarak adlandırıl­acak bir ödül törenini tüm sinema sektörünün tüm renkleriyl­e kucaklayan bir ödül merasimini uluslarara­sı film festivalin­in parçası olarak göreceğiz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Toplantıya Antalya Film Festivali Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Artistik Direktör Mike Downey, Genel Sanat Yönetmeni Mirsad Purivatra ve Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan katıldı.
Toplantıya Antalya Film Festivali Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Artistik Direktör Mike Downey, Genel Sanat Yönetmeni Mirsad Purivatra ve Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan katıldı.
 ??  ?? Festivalde Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.
Festivalde Ferzan Özpetek ve Cem Yılmaz’a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye