Sabah

1 milyon |dll ter|rist |ldrld

PKK’NIN SÖZDE ORTA SAHA MALIYE SORUMLUSU HAKKI KOD ADLI TERÖRIST DENIZ YÜKSEL ETKISIZ HALE GETIRILDI. SİHA’NIN TAKIBINE TAKILAN TERÖRISTIN ÇOK SAYIDA TERÖR EYLEMININ DE TALIMATINI VERDIĞI ÖĞRENILDI

-

PKK’NIN 1 milyon TL ödülle aranan sözde Orta Saha Maliye Sorumlusu terörist Deniz Yüksel Diyarbakır’da etkisiz hale getirildi. Irak’tan teslim alınan 4 teröristte­n birinin ise gri kategoride arandığı belirlendi. ’TE

Diyarbakır Hazro ilçesi Çitlibahçe Mahallesi’nde Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığ­ı’nca gerçekleşt­irilen SİHA destekli operasyond­a, PKK/KCK terör örgütüne mensup iki terörist silahlarıy­la birlikte etkisiz hale getirildi. Teröristle­rden birinin; PKK/ KCK terör örgütüne 2010 yılında katılan ve terör örgütü içerisinde Diyarbakır, Bingöl, Batman, Elazığ, Bitlis, Muş illeri sözde Orta Saha Maliye/Cephane Birimi Sorumlusu olarak faaliyet yürüten ve Terörden Arananlar Listesi’nde 1 milyon TL ödüllü yeşil kategoride yer alan, Haki/Hakkı kod adlı Deniz Yüksel olduğu tespit edildi.

SOKAKTAN K,RSALA

Terörist, 2005 yılında Mardin’de Sokak eylemleri ile terör örgütü faaliyetle­rine başladı. 2010 yılında ise terör örgütünün Kuzey Irak’taki kamplarına giderek örgüte fiilen katıldı. Şehirlerde­ki milis gençlik ve sözde YPS yapılanmas­ından sorumlu oldu. Ardından Diyarbakır, Bingöl, Batman, Elazığ, Bitlis, Muş illerinde sözde Halkla İlişkiler Sorumluluğ­u yaptı. Son olarak da bu illeri kapsayan bölgede sözde Maliye/Cephane Sorumlusu oldu.

11 S8Ç KAYD, VARD,

Teröristin; Diyarbakır Lice Kutlu Mahallesi Kerpiçören mezrasında ikamet eden 3 şahsın, 14 Temmuz 2017 günü kaçırılara­k ölümle tehdit edilmesi ve 15 Temmuz 2017 tarihinde Diyarbakır Hazro ilçesi Ormankaya ile Çitlibahçe mahalleler­i arasında bulunan karayolu üzerinde, 2 vatandaşın elleri arkadan bağlı şekilde öldürülmes­i olaylarını­n faillerind­en biri olduğu tespit edildi. Teröristin, terör örgütü propaganda­sı yapmak, silahlı terör örgütüne üye olma, örgüte bilerek isteyerek yardım etmek, görevi yaptırmama­k için direnme olmak üzere toplam 11 suçtan arama kaydı bulunuyor.

Çukur barikat stratejisi döneminde şehir merkezinde yapılan tüm eylemlerde talimatı veren şahıslar arasında yer alan terörist, şehir merkezleri­nde sözde YPS birimleri kurmaya yönelik faaliyetle­r yürütüyord­u.

 ??  ?? M.Rüştü Ovalıoğlu Deniz Yüksel
M.Rüştü Ovalıoğlu Deniz Yüksel
 ??  ??
 ??  ?? 1 MİLYON ÖDÜLLÜ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ DEnIz YüksEl
1 MİLYON ÖDÜLLÜ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ DEnIz YüksEl
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye