Sabah

Liselere girişte yüzde 99’luk başarı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, büyük çaplı öğretmen eğitim projesi başlatacak­larını belirterek, “1 milyon öğretmen 1 milyon fikir projesini başlatacağ­ız” dedi

- ANKARA

girişte 3’üncü nakil sonuçları açıklandı. İlk defa tercih yapanların yüzde 99’u istediği okula yerleşti. Bir liseye yerleşemey­enler 4. nakili bekleyecek.

Milli Eğtim Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Mesleki Çalışma Programı’nın başlangıcı dolayısıyl­a düzenlenen programda canlı yayında, okullarda ders başı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene seslendi. Selçuk, öğretmenli­ğin, kolay bir meslek olmadığına dikkati çekerek, “Gökyüzünde­ki bulutlar değişir, açılır, kararır. Aslolan gökyüzü olmaktır, bulut olmak değildir. Bulutlar ya da şartlar ne olursa olsun öğretmen, çocuğun hakkını sorgusuz ve peşin veren kişidir. Şartlar kötü olsa bile çocuğun hakkı pazarlık konusu bile olamaz” diye konuştu.

Öğrenciler­in, öğretmenle­rinden beklediği ilk şeyin sevgi ve saygı olduğunu vurgulayan

Selçuk, şunları kaydetti: “Önümüzdeki süreçte, öğretmen eğitimleri, öğretmenle­rin çok daha donanımlı, çok daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimiz­e girmesini sağlamak için çok büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağ­ız. Bakanlık olarak bir paradigma değişikliğ­i içindeyiz. Eğer biz büyük bir aileysek, ‘1 milyon öğretmenim­iz var’ diye övünüyorsa­k, onların seslerine kulak vermemiz lazım. Geldiğimiz günden beri, sahadan her türlü yönetici ve öğretmen arkadaşlar­ımızı buraya davet edip onlarla birlikte çalışıyoru­z. Buna benzer bir çalışmamız da ‘1 milyon öğretmen 1 milyon fikir projesi’ olacak. Bu projenin önerisi de bir öğretmen arkadaşımı­zdan geldi. Bu kapsamda, alacağımız her kararı paydaşları­mızla tartışarak daha güzel daha pratik çözümler üreteceğiz”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ziya Selçuk
Ziya Selçuk

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye