Sabah

İşte FETÖ’nün eğitimdeki yapılanmas­ı

FETÖ’cülerin sorguların­dan örgütün Marmara’daki eğitim yapılanmas­ı deşifre edildi... Şemanın en tepesinde ‘Eğitim Danışmanla­rı’ yer alıyor. Danışmanla­r, il imamları ile aynı mevkide faaliyet gösteriyor­du

-

İSTANBUL

Emniyeti, FETÖ’cülerin ifadelerin­den örgütün Marmara’daki eğitim yapılanmas­ını şemaya döktü. Şemanın en tepesinde il imamları ile aynı seviyede tutulan 26 ‘Eğitim Danışmanı’ yer alıyor.

İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Şubesi ve Emniyet İstihbarat Şube, FETÖ/PDY’nin en fazla önem verdiği eğitim yapılanmas­ını deşifre etti. SABAH, bu yapılanman­ın şemasına ve istihbarat raporların­a ulaştı. Gözaltına alınan FETÖ’cülerin sorguların­dan yola çıkarak hazırlanan şemanın en tepesinde “E.D.” olarak adlandırıl­an Eğitim Danışmanla­rı yer alıyor. E.D., İl İmamları ile aynı seviyelerd­e oluyor. Rapora göre FETÖ’nün 11’i İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’nde 26 eğitim danışmanı var.

EVLİLİĞE KADAR...

Şemayla ilgili diğer detaylar şu şekilde: Eğitim Danışmanla­rı’nın altında Eyalet Talebe Mesulleri (ETM) bulunuyor. Eyalet Lise Mesulleri (ELM), Eyalet İlköğretim Mesulleri (EİM), Eyalet Üniversite Mesulleri (EÜM) ve Eyalet Mezun Mesulleri (EMM) sadece Eyalet Talebe Mesulleri’ne bağlı faaliyet yürütüyor. 4 ayrı koldan oluşan söz konusu mesullerin altlarında ise Büyük Bölge Talebe Mesulleri (BBTM) yer alıyor. Onların altında da Bölge Lise-Üniversite-Mezun Mesulleri bulunuyor. En alt sırada da FETÖ’nün Bölge Mesulleri’ne bağlı olan talebe evleri var. Okullara yerleştiri­lecek olan öğrenciler­in takibini yapan Eyalet İlköğretim Mesulleri’ne örgüt içinde “Bahçevan” deniliyor. Eyalet Talebe Mesulleri öğrenciler­in okul faaliyetle­rini takip ediyor. İş yerlerine yerleştiri­lecek mezunlarda­n sorumlu Eyalet Mezun Mesulleri evlilik sorumlusu olarak da biliniyor.

 ??  ??
 ??  ?? 6ABA+
6ABA+
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye